Sokolac dobio šah na otvorenom

05.10.2020. 21:40
0
IZVOR: KATERA

Grupa mladih ljudi ocrtala je ispred Doma penzionera u Sokocu teren za šah na otvorenom u okviru projekta „Jedni za druge: mladi za stare“, ukupne vrijednosti 2600 KM.

Koordinatori projekta Željana Šolaja, Aleksandar Mimić i Marko Muharemović ističu da su u finansiranju pomenutog projekta učestvovali Omladinska banka opštine Sokolac i Fondacija „Mozaik“ sa 1.500 KM, a Opština Sokolac i Javno komunalno preduzeće „Sokolac“ podržali su realizaciju projekta sa 1.100 KM.

Slika

-Teren za šah na otvorenom već nekoliko godina ne postoji u našem gradu i zbog toga smo došli na ideju da, kroz projekat „Jedni za druge: mladi za stare“, stvorimo mjesto na kome će naši, prije svega, stariji sugrađani moći provoditi svoje slobodno vrijeme uz igranje šaha, druženje i boravak na otvorenom. Takođe, mladim ljudima se pruža prilika za razvijanje matematičko-logičkih sposobnosti kroz korištenje šahovskog igrališta -  kažu koordinatori.

Oni dodaju da je ocrtavanje terena za šah bilo završna aktivnost koju su sproveli u pomenutom projektu, a da u predstojećem periodu planiraju dodatno urediti prostor oko igrališta i organizovati takmičenje.

-Plan nam je da u saradnji sa članovima Šahovskog kluba „Glasinac“, koji su podržali naš projekat, organizujemo prvi turnir u šahu na otvorenom u našoj opštini i vjerujemo da ćemo pomenuti plan u skorije vrijeme ostvariti. Želimo da na taj način pružimo priliku mladima da nauče pravila i šahovske majstorije od iskusnijih igrača - naglašavaju Željana Šolaja, Aleksandar Mimić i Marko Muharemović.

Omladinska banka Sokolac realizovala je ove godine pet projekata na području opštine Sokolac čija ukupna vrijednost iznosi 7.500 KM. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    17h 52m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    17h 59m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    14h 41m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    9h 19m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    9h 51m
    0