Соколац: Ходочасници пјешаче до Oстрога за Jована Jововића

05.05.2021. 10:23
1
ИЗВОР: СРНА

Група од 30 ходочасника кренуће сутра са Сокоца пјешице на пут дуг 230 километара до манастира Острог на поклоњење Светом Василију, а ово путовање посветили су седамнаестогодишњем суграђанину Јовану Јововићу, којем је од рођења дијагностификована церебрална парализа, која са собом носи и низ других дијагноза.

Предсједник Удружења грађана "Свети Василије Острошки" Дејан Елез рекао је да на одредиште планирају стићи у уторак, 11. маја, на вечерњу службу у овај храм.

Елез, који је био и један од иницијатора првог поласка на ово свето мјесто, рекао је Срни да је ово 12. ходочасничко путовање вјерника са Сокоца.

- Да би помогли породици покренули смо хуманитарну акцију `За Јованово мјесто под сунцем` којом желимо прикупити средства за изградњу куће, чиме би омогућили боље усове његовој мајци Жељки за пружање непрестане његе болесном Јовану и олакшали живот његовом млађем брату Андреју, који живе у стану од 36 метара квадратних на четвртом спрату - нагласио је Елез.

Ходочасници, међу којима је и шест дјевојака кренуће сутра из порте манастира Светог пророка Илије на Сокоцу у 7.00 часова и пјешачити шест дана, уз неколико коначишта и одмарања код старих пријатеља.

Елез је увјерен да неће бити проблема на овом поклоничком путу, јер су се ходочасници припремали претходних неколико мјесеци.

Он је подсјетио да прошле године због пандемије вируса корона ходочасници са Сокоца и неколико сусједних општина нису могли поћи организовано на поклоњење Светом Василију Осторшком, а ове године границе су отворене.

Хуманитарни број "М:тела" 1416, којим се дарује 1 КМ за изградњу куће породици Јововић на Сокоцу, активан је до 31. маја, а средства се могу донирати и на текући жиро рачун Удружења "Свети Василије Острошки" 562-012-81550261-02 код NLB банке. 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 05.05.2021. 14:54
    Niko ne zna šta je ovde u pitanju dok ne vidi svojim očima,kakva je to muka,patnja i majčina briga i snaga za svoje dijete.Nije mi jasno kako majka sve to izdrži,pod hitno da se snimi video i da zdravi ljudi vide šta je bolest,a djeca da vide da nedostatak memorije u telefonu nije najveći problem u životu. Neka im ja dragi Bog na pomoći i molim sve ljude dobre volje da im pomognu.
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    12h 1m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    15h 25m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    10h 54m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    2h 31m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    13h 46m
    0