Соколац: Марија Батинић појачаће кипарски ,,Неа Саламина“

10.02.2020. 09:29
0
ИЗВОР: Srna

Одбојкашица соколачког "Гласинца" Марија Батинић /19/ у сриједу, 12. фебруара, играће прву утакмицу као појачање кипарског друголигаша "Неа Саламина", гдје ће остати до краја полусезоне.

Батинићева је рекла Срни да вјерује да ће оправдати повјерење тренера Николаса Даскалија и Ивана Бојковића из Србије, према чијој препоруци ће и играти у тиму из Лимасола који жели да се до краја сезоне избори за улазак у Прву лигу.

Према потписаном уговору, у овом тиму ће остати до маја, на позицији "примача", што је до сада играла и у "Гласинцу".

Батинићева је напоменула да је до сада два пута донијела златне медаље са одбојкаших турнира у грчком граду Нафпактосу, наступивши са екипама из Рогатице и Хан Пијеска, када је проглашена и за најбољу играчицу турнира.

Она је навела да је одбојку завољела гледајући на телевизији репрезентативне звијезде мушке и женске селекције и од осме године "ушла у свијет овог спорта, уз жељу да бар мало буде као они".

-Кроз одбојку сам научила доста, стрекла много пријатеља што је у данашње вријеме велико богатство и научила да само истрајност у сваком послу води ка побједи- додала је Батинићева.

Она је истакла да је добила бројна признања и награде, од оних за младе спортске наде до златних медаља и проглашења за најбољу играчицу на сенирским турнирима и увијек се трудила да их и оправда.

Батинићева признаје да јој није било лако оставити "Гласинац", матични тим који је тренутно на средини прволигашке табеле Републике Српске и жели му "много побједа и игру без повреда".

Тренер Одбојкашког клуба "Гласинац" Марко Обреновић рекао је Срни да је Батинићева отишла у кипарски "Неа Саламина" са капитенског мјеста и да јој клуб није правио никакве сметње јер је својим радом, понашањем, залагањем и сталним тренинзима заслужила да је подрже на путу ка успјеху.

Он је изразио наду да ће се Марија изборити за мјесто које заслужује и у том кипарском тиму, у коме ће уз још једно искуство имати и материјалну корист.

-Ово је путоказ за све младе спортисте у мањим мјестима који упорно тренирају, до којих висина могу достићи, уколико се потруде- оцијенио је Обреновић.

Одбојкашки клуб "Гласинац" основан је крајем 1996. године. Сениорска селекција овог клуба такмичи се у Првој лиги Републике Српске за одбојкашице.

Коментари 0
Повезане вијести
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 38m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    4h 36m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    13h 2m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    11h 17m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    12h 56m
    0