Соколац: Митрополит Хризостом служио у Манастиру Озерковићи

23.08.2020. 14:17
0
ИЗВОР: СРНА

Његово високопрествештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је данас Свету архијерејску литургију у Манастиру Озерковићи, на тромеђи општина Соколац, Рогатица и Пале, уз саслужење епархијског свештенства.

Митрополит Хризостом је окупљеним вјерницима у Манастиру Свете Тројице у Озерковићима поручио да се чувају заразе вирусом корона и да не насједају на приче да ово није опасан вирус од којег је умрло више од 800.000 људи.

- Будите опрезни, чувајте себе и друге око вас, да управо ми хришћани покажемо колико волимо и цијенимо оно што нам је Господ дао. Нама је дат живот да га сачувамо и да га учинимо да буде свети, савршен и потпун - рекао је митрополит Хризостом.

Бесједећи о потреби праштања међу људима, митрополит Хризостом је нагласио да људи увијек када одлучују, размишљају и чине треба да имају пред собом Господа као примјер, а не људе и појединце, те да се сјете колико је Господ милостив и праведан према људима.

Према његовим ријечима, господ је праведан и управо у тој праведности Божанској крије се и његова милост.

Младен Бјековић из Инђије, Сокочанин по рођењу, и овај пут је дошао на Свету литургију у манастир у Озерковићима да се помоли Богу у родном селу његовог оца

Његова породица је, каже, дала допринос изграњи манастира 2005. године, на радост мјештана који се окупљају на молитвама.

Деливоје Мијатовић /65/ живи у породичној кући поред манастира у Озерковићима и не крије задовољство што људи из свих крајева Српске свакодневно долазе, моле се и исповиједају у овом храму, иако је удаљен од Сокоца 18 километара.

Он је нагласио да је овог прољећа, настављена обнова манастира у Озерковићима и да вјерници са Сокоца, Пала и Рогатице, међу којима највише младих, долазе да помогну у извођењу радова на уређењу порте храма.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву
Митрополит Хризостом служи вечерње у Саборном храму у Сарајеву Митрополит Хризостом служи вечерње у Саборном храму у Сарајеву
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    18h 10m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    17h 41m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    13h 57m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    18h 4m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    9h 52m
    2