Соколац: Обустављен рад вртића и у наредних седам дана

05.11.2020. 13:46
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Ради спречавања ширења заразе вируса корона 26. октобра је привремено обустављен рад Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац на 15 дана.

Према ријечима начелника општине Соколац, Милована Бјелице, епидемиолошка ситуација како у региону, тако и на подручју општине Соколац постаје сложенија уз свакодневни пораст броја позитивних особа на корона вирус.

Бјечица додаје да је неопходно да се, уз поштивање свих досадашњих безбједносних мјера, према процјени тренутне ситуације донесу и ванредне мјере у циљу заштите становништва од заразних болести.

– Узимајући у обзир чињеницу да су двије вртићке групе у којима је било позитивних васпитача и дјеце ретестирани и да се чекају резултати, уз консултације са здравственим радницима Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“, Института за јавно здравство Републике Српске и доктора епидемиолога, донијели смо одлуку о продужењу мјере престанка рада Установе за предшколско васпитање и образовање на још 7 дана, како бисмо били у потпуности сигурни да ова установа може безбједно почети са радом - истакао је Бјелица.

Директор Установе за предшколско васпитање и образовање Биљана Косорић објаснила је да су васпитачи и дјеца из двије вртићке групе ретестирани и да очекују резултате.

– Како су се у нашој установи појавили први случајеви заразе вирусом корона, код васпитача и дјеце која су боравила у вртићу, наредбом Штаба за ванредне ситуације, наложено је да вртић из превентивних разлога обустави рад на 15 дана. У међувремену су кренули и радови на реконструкцији вртића, па нам је у једну руку прекид рада дошао у право вријеме. Уз консултације са начелником, директорицом Дома Здравља Соколац и професорицом епидемиологом из Фоче, која је све вријеме давала инструкције за рад вртића, договорено је да је најбоље и најсигурније да се обустава рада продужи за још 7 дана. Васпитачи и дјеца су ретестирани, па ћемо након добијених резултата, одлуку о даљем раду донијети у складу са датом епидемиолошком сликом - рекла је Косорићева.

Обустава рада у соколачком вртићу протиче радно. Запослени у овој установи уређују просторије након замјене столарије и припремају се за почетак рада.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    15h 30m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    13h 32m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    12h 25m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    12h 30m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    11h 33m
    1