Соколац: Осликан мурал са ликом Небојше Глоговца

26.09.2020. 09:55
1
ИЗВОР: Srna

Нови мурал са ликом српског глумца Небојше Глоговца осликан је на стамбеној згради у Сокоцу.

Аутор мурала Милан Милосављевић Дерокс рекао је Срни да му је ово посебно драг рад за који је обавио добру припрему, те да му је асистент био Јован Шаулиновић.

Он је додао да је требало да мурал буде осликан у Невесињу, али да нису успјели да то организију, те је урадио на Сокоцу.

Слика

Милосављевић је подсјетио да је на иницијативу Сокочанина Милана Јоловића Легенде недавно осликао мурал великог формата са ликом Старине Новака и овај пут на Јоловићеву иницијативу урадио и други мурал.

Сокочанин Милан Јоловић Легенда је рекао Срни да је мурал осликан у оквиру израде комплене топлотне фасаде на стамбеној згради на углу улица Цара Лазара и Романијске.

- Како сам недавно помогао израду топлотне фасаде станарима Ламела у улици Радомира Нешковића, позвали су ме и станари ове стамбене да им помогнемо дијелом средстава - појаснио је Јоловић.

Он је додао да је највећи дио средстава обезбиједио Бојан Копривица и група привредника, те да ће за постављање фасаде и израду мурала бити издвојено 20.000 КМ.

Милан Милосављевић Дерокс је дипломирани сликар зидног сликарства из Београда и више од 20 година се бавио графитима и муралима.

Први мурал великог формата са ликом Старине Новака на Сокоцу откривен је 31. августа на чеоној Ламели на углу улица Радомира Нешковића и Грује Новаковића.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    zox 28.09.2020. 09:05
    Још само да аутор мурала и спонзори објасне која је веза Глоговац - Соколац и чиме је то он задужио наш град.
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО) Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО)
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    19h 10m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    16h 39m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    10h 53m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    15h 57m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    7h 5m
    0