Соколац: Поклоничко путовање до манастира у Озерковићима

07.06.2020. 14:07
0
ИЗВОР: СРНА

Удружење "Свети Василије Острошки" са Сокоца организовало је данас поклоничко путовање дуго 18 километара до Манастира Свете Тројице у Озерковићима, који је прославио своју славу.

Предсједник Удружења Дејан Елез рекао је да су ходочасници, доби од осам до 68 година, кренули јутрос на пут испред Цркве Светог пророка Илије.

Он је истакао да је презадовољан одзивом вјерника са Сокоца којима су се придружили поклоници из Источног Новог Сарајева, Пала, Мокрог и Рогатице. Укупно их је било 70.

Елез је подсјетио да су поклоници кренули под слоганом - "За овај пут треба мање труда, гдје год да кренемо Божија су чуда".

Игуман Георгије, настојатељ манастира у Озерковићима, рекао је Срни да су поклоници који први пут долазе пјешке са Сокоца у овај храм "манастирски људи, браћа храма и једна хришћанска породица која се окупља сваки пут када је потребно".

Долазак поклоника на овај начин на најрадоснији празник у години за игумана значи много.

Он је подсјетио да је ово један од три највећа празника и сматра се рођенданом хришћанске цркве, када су апостоли добили духовну благодат и снагу да проповиједју јеванђеље по читавом свијету.

Прослављању храмовне славе у Озерковићима присустовали су представници политичког, друштвеног и привредног живота општина Сарајевско-романијске регије.

Манастир Свете Тројице у Озерковићима изграђен је на тромеђи општина Соколац, Пале и Рогатица и освећен је 2005. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
Јеромонах Георгије Станковић - Пост у савремено доба (ВИДЕО) Јеромонах Георгије Станковић - Пост у савремено доба (ВИДЕО)
Митрополит Хризостом сутра служи у манастиру Озерковићи Митрополит Хризостом сутра служи у манастиру Озерковићи
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    2h 0m
    5
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    19h 41m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    16h 40m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    17h 52m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    16h 46m
    0