Соколац: Позив станарима зграда да заједничким снагама уреде фасаде

15.08.2020. 09:34
0
ИЗВОР: СРНА

Општина Соколац расписала је јавни позив за суфинасирање при уређењу фасада на стамбеним зграда, а максималан износ који се може одобрити за једну заједницу етажних власника је од 10.000 до 30.000 КМ.

Ријеч је о пројекту "Естетско уређење фасада и побољшање енергетске ефикасности", а право учешћа имају све регистроване заједнице етажних власника.

Однос учешћа општине Соколац и заједнице етажних власника у суфинансирању зависи од хитности интервенције, визуелног и функционалног ефекта који се очекује од пројекта и износа средстава које је потребно уложити.

Рок за подношење пријава је 25.септембар.

Из кабинета начелника општине Милована Бјелице су навели да је ова локална заједница јасно дала до знања да јој је приоритет еколошки, али и уређен Соколац.

Из информативне службе су појаснили да се на овај начин жели побољшати енергетска ефикасност зграда, продужити њихов вијек трајања, смањити потрошња топлотне енергије, те уљепшати и додатно уредити градско насеље.

Пројекти обнове фасада и побољшања енергетске ефикасности на зградама предшколске установе и општине Соколац су у току.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 32m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 27m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    10h 15m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    11h 21m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 49m
    0