Соколац: Препоручено кориштење маски и рукавица на радним мјестима

14.03.2020. 16:15
0
ИЗВОР: Srna

Начелник општине Соколац Милован Бјелица донио је данас наредбу о санитарно-хигијенским мјерама, а једна од њих је да се радницима у јавним установама, продавницама, маркетима, угоститељским објектима, кладоницама и јавном превозу препоручује кориштење заштитних маски и рукавице.

Бјелица је истакао да су сви трговински ланци на подручју општине обезбиједили довољне количине животних намирница и да је општинско руководство у сталном контакту са власницима тих трговинских ланаца.

Свим правним лицима Бјелица је препоручио да редовно обавјештавају локалну власт о ситуацији на терену, о евентуалним промјенама, као и о снабдијевености тржишта и робним резервама.

-Моле се старији суграђани да без пријеке потребе не напуштају своје домове с циљем превентивних мјера и смањења ризика од ширења вируса корона- наведено је у наредби, коју је данас потписао начелник општине Соколац.

Новим мјерама је наложено је да се асепсолом и алкохолом више пута током радног рада обавезно очисте радне површине у јавним установама, продавницама, маркетима, угоститељским објектима, кладионицама и у јавном превозу.

Мјере се односе и на то да се више пута током радног дана обавезно честе столови у угоститељским објектима, као и санитарни чворови и тоалети.

Наредба је донесена у складу са актуелном епидемилошком ситуацијом и на основу закључка са јучерашње сједнице са Форума за безбједност општине Соколац.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 3m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 2m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 15m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 44m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 17m
    0