Соколац: Све спремно за почетак другог полугодишта

19.01.2021. 11:22
0
ИЗВОР: Срна

Све је спремно за почетак наставе у другом полугодишту за 852 ученика Основне школе "Соколац" и готово 400 ученика у Средњошколском центру "Василије Острошки" на Сокоцу и Подручном одјељењу на Хан Пијеску, речено је Срни у ове двије установе.

Директор Основне школе "Соколац" Ђорђе Рајић нагласио је да је све спремно за почетак наставе према ранијем распореду, по групама и часовима од по 20 минута.

Директор Средњошколског центра "Василије Острошки" на Сокоцу Мирослав Максимовић рекао је да ће се настава у централној школи на Сокоцу одвијати са часовима који трају по 20 минута, а у Подручном одјељењу на Хан Пијеску по 30 минута.

Максимовић је нагласио да су ријешени мањи технички проблеми на водоводној мрежи у централној школи, настали због ниске температуре ваздуха, те додао да школа има довољне количине угља за загријавање просторија.

У оквиру соколачког Средњошколског центра "Василије Острошки" дјелује Подручно одјељење на Хан Пијеску.

У обје образовне установе на Сокоцу су подсјетили да су крајем првог полугодишта, захваљујући Регионалналном Црвеном крсту и општини Соколац, добили више средстава за заштиту од вируса корона, што ће помоћи при примјени епидемиолошких мјера за заштиту од ширења вируса корона.

Средњошколском центру су уручени сталак и средства за дезинфекцију руку и просторија, као и довољан број заштитних маски, а Основној школи заштитни визири, топломјери, маске и средства за дезинфекцију руку и просторија.

Настава у основним и средњим школама у Републици Српској почиње у четвртак, 21. јануара.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    7h 59m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    22h 13m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    20h 20m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    19h 8m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    5h 35m
    0