Соколац: У Специјалној болници за психијатрију примјењују се све мјере заштите

31.01.2021. 12:28
1
ИЗВОР: СРНА

Специјална болница за психијатрију на Сокоцу скоро годину дана функционише у складу са планом сузбијања вируса корона како би заштитила своје пацијенате и запослене, рекла је Срни вршилац дужности директора ове установе Снежана Којић.

Којићева је истакла да имају довољан број заштитне опреме, средстава за дезинфекцију, пулс оксиметара, боца за кисеоник и брзих антигнеских тестова.

Он је додала да су наведену опрему добили од Министарства здравља и социјалне заштите, у сарадњи са Фондом здравственог осигурања Републике Српске.

Којићева је навела да Специјална болница има 136 пацијената, од којих су тренутно три заражена вирусом корона и смјештена су у изоловану просторију, уз примјену свих прописаних мјера.

Она је додала да је за сада забрањен пријем нових пацијената на мушком акутном одјељењу, као и посјете на одјељењима и улаз незапосленим лицима у болничку управу.

- Испред капије је постављен контејнер гдје се врши пријем, уз мјерење температуре и примјену брзог теста на вирус корона - навела је Којићева, додавши да је планирана набавка још једног контејнера за пацијенте прије самог уласка у ову болницу.

Она је нагласила да ће ускоро бити именоване три особе из ове установе које ће проћи едукацију у вези са спровођењем вакцинације пацијената и 119 запослених.

У Специјалној болници за психијатрију, подсјетила је Којићева, донесен је план функционисања ове установе за наредних шест мјесеци, а којим је наложена свакодневна дезинфекција просторија, сезонска дезинсекција, дератизација, те примјена посебних стандарда у кухињи, ресторану и чувању хране.

Она је истакла да је од почетка пандемије појачана сарадња са Регионалним центром Института за јавно здрвство Српске и хигијенско-епидемиолошком службом локалног Дома здравља "Др Љубомир Ћеранић".

Психијатријска болница на Подроманији код Сокоца почела је са радом 22. децембра 1958. године као највећа установа тог типа у тадашњој Југославији, са смјештајним капацитетом од 500 кревета, а данас има око 200 лежајева.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Znaci distanca..kod kuce 31.01.2021. 23:16
    A i ovi koji bas moraju da budu tu, oni lete pa svakako postuju distancu..
Повезане вијести
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Руска делегација донијела на Нови Зејтинлик честицу "Пламена сјећања" из Москве Руска делегација донијела на Нови Зејтинлик честицу "Пламена сјећања" из Москве
Средњошколски центар „Василије Острошки“ у понедјељак обиљежава Дан школе Средњошколски центар „Василије Острошки“ у понедјељак обиљежава Дан школе
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    8h 39m
    2
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    9h 11m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    9h 20m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    12h 27m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    4h 22m
    0