Соколац: У уторак поклоничко путовање до Манастира ,,Соколица”

09.08.2020. 15:21
0
ИЗВОР: Катера

Удружења грађана „Свети Василије Острошки“ из Сокоца организује у уторак, 11. августа 2020. године, ходочашће до Манастира Светог великомученика Георгија на Равној Романији, који прославља осмнаесту годишњицу освећења.

 Према ријечима предсједника Удружења Дејана Елеза, полазак је планиран у 5 часова и 30 минута испред Цркве Светог пророка Илије у Сокоцу.

- Наше традиционалне ходочашће у манастир Острог морали смо одгодити ове године због тренутне ситуације па смо одлучили да организујемо поклоничка путовања у манастире који се налазе на подручју наше општине. Пред нама је сада пут до Храма на Равној Романији, а у претходном периоду ходочастили смо до манастира у Кнежини и Озерковићима. Вјерујем да ће се ова поклоничка путовања наставити и наредних година - рекао је он.

Елез је позвао суграђане, али и заинтересоване са подручја сарајевско–романијске регије, да се придруже ходочашћу и да се, заједно, више посветимо вјери и цркви.

- На ово поклоничко путовање самостално могу да крену лица старија од 12 година, а за оне млађе потребно је присуство барем једног од родитеља. Сви који имају жељу да нам се придруже могу се пријавити на бројеве телефона 066/655-757 и 065/881-478 или на дан поласка могу доћи у порту храма Романијске Лазарице у Сокоцу - казао је Елез.

 

Удружења грађана „Свети Василије Острошки“ основано је прошле године, а осим организовања поклоничких путовања бави се и хуманитарним радом.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 54m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 38m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 23m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 22m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 28m
    0