Соколац: Удружење ратних војних инвалида очекује просторије за рад

12.06.2020. 12:02
0
ИЗВОР: Srna

Удружење ратних војних инвалида Соколац очекује од општине да им обезбиједи просторије за рад, како је раније и било обећано, рекао је Срни предсједник Скупштине удружења Миланко Боровчанин.

Он је нагласио да је од начелника општине Милована Бјелице раније добио обећање да ће ово удружење добити посебне просторије у складу са потребама ратних војних инвалида.

Предсједник Удружења ратних војних инвалида на Сокоцу Миленко Капуран нагласио је да су ратни војни инвалиди окупљени у ово удружење незадовољни сарадњом са локалном управом, јер већ три године чекају обећане просторије и уплату средстава за рад удружења.

-На прошлогодишњем јавном позиву за расподјелу средстава за невладине организације и удружења нашем удружењу је одобрено 4.500 КМ, али та средства још нисмо добили- навео је Капуран.

Он је нагласио да су у удружењу спремни и за подношење тужбе за неисплаћена средства, те најавио да ће се пријавити и на овогодишњи позив за расподјелу средстава за организације и удружења.

Капуран је навео и да је удружење настојало одговорити на више захтјева својих чланова за материјалну помоћ, иако нису имали подршку од локалне власти, те да су захваљући, прије свега, донаторима обезбиједили дио средстава за помоћ ратним војним инвалидима.

Он је истакао да је власник фирме "Путеви" из Зворника Милан Станојевић уплатио за двије године по 500 КМ за помоћ соколачком Удружењу ратних војних инвалида.

Капуран је навео да су три ратна војна инвалида, која нису запослена нити пензионисана, добила економску подршку од по 2.500 КМ из Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида из Приједора.

Он је истакао да су за њихове чланове обезбијеђене три једнократне помоћи и трошкови за бањску рехабилитацију за два ратна војна инвалида преко Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, захваљујући Савезу ратних војних инвалида Српске.

Према његовим ријечима, на недавно одржаној годишњој Скупштини удружења, на којој је прихваћен финансијки и извјештај о раду удружења за прошлу годину, присуствовао је и предсједник Скупштине Савеза ратних војних инвалида Републике Српске Миломир Ећимовић.

Удружење ратних војних инвалида на Сокоцу биће домаћин централне свечаности обиљежавања крсне славе Савеза ратних војних инвалида Републике Српске Светог великомученика Пантелејмона - 9. августа.

Удружење ратних војних инвалида на Сокоцу формирано је 2017. година и сада има четрдесетак чланова.

Коментари 0
Повезане вијести
Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    23h 43m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    12h 56m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    12h 27m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    12h 50m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    8h 43m
    0