Соколац: „За Јованово мјесто под сунцем" до сада прикупљено 50.000 КМ

01.06.2021. 15:52
0
ИЗВОР: СРНА

У хуманитарној акцији "За Јованово мјесто под сунцем", коју је почетком маја покренуло соколачко Удружење "Свети Василије Острошки" до сада је прикупљено 50.000 КМ за помоћ у изградњи куће за седамнаестогодишњег суграђанина Јована Јововића којем је од рођења дијагностификована церебрална парализа, рекао је Срни предсједник Удружења Дејан Елез.

Он је нагласио да се њихова хуманитарна мисија наставља и након што је јуче завршен њен дио, позивима хуманитарног "М:тел" броја 1416.

Елез је истакао да је путем овог броја прикупљено 17.000 КМ, те додао да је Удружење покретало више акција у сарадњи са невладиним организацијама и хуманистима, не само са Сокоца, већ него и ван њега.

Он је навео да су се јавили и привредници и приватни предузетници који ће донирати материјал за изградњу куће породици Јововић у насељу Соколачке њиве.

- Породици Јована Јововића, коме је од рођења дијагностификована церебрална парализа, чије обољење са собом носи и низ других дијагноза, желимо да помогнемо у прикупљању средстава за изградњу куће у којој ће имати далеко боље услове за непрестану његу - рекао је Елез.

Елез је подсјетио да породица Јововић живи у стану од 36 метара квадратних на четвртом спрату, без терасе и услова неопходних за његову његу.

Он је нагласио да ће Удружење "Свети Василије Острошки", уз сагласност Јованове мајке Жељке, преузети на себе све обавезе око изградње куће, с обзиром на то да она то неће моћи због његе дјетета.

Предсједник Удружења је истакао да ће хуманитарна акција бити настављена прикупљањем средстава на концерту на отвореном код Спортске дворане и организовањем хуманитарног турнира у уличном баскету, када то временски услови буду дозволили.

Елез је подсјетио да је Удружење до сада организовало више акција, од којих је прва покретање хуманитарног "М:тел" броја од 1. до 31. маја, затим ходочашће у манастир Острог које су посветили Јовану, турнир у билијару и плејстејшну, у сарадњи са власником "Кафе гејм центра", акција шминкања и фризирања на отвореном, организовање паб-квиза у бару "Код Јара" у сарадњи са Омладинском организацијом Соколац, те организовање "шаха на отвореном" са соколачким шаховским клубом "Гласинац".

Јованова мајка Жељка је изразила велику захвалност покретачима хуманитарне акције "За Јованово мјесто под сунцем", као и свим хуманим људима са подручја Сокоца, сусједних општина и градова, те хуманистима из Канаде и других средина у којима су добри људи подржали активности Удружења "Свети Василије Острошки".

- Желимо да изградимо приземну кућу у којој ћу лакше његовати Јована и створити боље услове за одрастање млађег сина Андреја, у чему нам помажу хуманисти из Удружења `Свети Василије Острошки` и сву други који су учествовали у овој акцији, за шта сам им неизмјерно захвална - рекла је Жељка Срни.

Она је нагласила да ће Удружење формирати одбор за изградњу куће и обавити све оно што је неопходно, за шта она нема времена због непрестане бриге о Јовану. 

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    10h 28m
    8
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    23h 38m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    8h 30m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    22h 29m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    7h 23m
    0