Соколац: За основце настава у четири смјене

26.08.2020. 10:31
0
ИЗВОР: СРНА

У Основној школи "Соколац" настава ће се одвијати у четири смјене, свих 39 одјељења биће подијељено у по двије групе, а часови ће, због расположивог простора, трајати по 20 минута, рекао је директор ове установе Ђорђе Рајић.

Рајић је нагласио да ће највећи проблем у овој установи представљати простор, посебно када је ријеч о продуженом боравку, гдје је група, такође, ограничена на 15 ученика.

Он је навео да ће настава у овој школи, са 870 ученика, бити организована према детаљним инструкцијама о спровођењу мјера заштите од ширења вируса корона, које су добијене јуче на састанку Актива директора основних и средњих школа Сарајевско-романијске регије.

- Због епидемиолошке ситуације, неће бити организована кабинетска настава, па ће се сва настава одвијати у једној учионици за групу од по 15 ученика - истакао је Рајић.

Према његовим ријечима, од уторка, 1. септембра, улазак у школу дозвољен је само ученицима и запосленима у овој установи, а ђацима ће бити мјерена температура на уласку.

Рајић је истакао да ће сви ученици првих и других разреда добити бесплатне уџбенике, те да су већ уручени уџбеници ученицима из вишечланих породица са троје и више дјеце, које обезбјеђује Министарство просвјете и културе Републике Српске.

- Бесплатни уџбеници уручени су и за одличне ученике из вишечланих породица, са троје и више дјеце, које обезбјеђује Министарство за породицу, омладину и спорт Републике Српске - напоменуо је Рајић.

Он је додао да су представници школа добили и детаљне инструкције за поступање у случају да се у овим установама појави зараза вирусом корона.

Рајић је подсјетио да нова школска година почиње у уторак, 1. септембра, уз измијењене услове и уз поштовање мјера Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Института за јавно здравство Српске.

Састанак Актива директора основних и средњих школа Сарајевско-романијске регије одржан је јуче у Источном Новом Сарајеву у организацији Републичког педагошког завода.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    20h 45m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 29m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    14h 14m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    11h 13m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    11h 19m
    0