Sokolac: Za osnovce nastava u četiri smjene

26.08.2020. 10:31
0
IZVOR: SRNA

U Osnovnoj školi "Sokolac" nastava će se odvijati u četiri smjene, svih 39 odjeljenja biće podijeljeno u po dvije grupe, a časovi će, zbog raspoloživog prostora, trajati po 20 minuta, rekao je direktor ove ustanove Đorđe Rajić.

Rajić je naglasio da će najveći problem u ovoj ustanovi predstavljati prostor, posebno kada je riječ o produženom boravku, gdje je grupa, takođe, ograničena na 15 učenika.

On je naveo da će nastava u ovoj školi, sa 870 učenika, biti organizovana prema detaljnim instrukcijama o sprovođenju mjera zaštite od širenja virusa korona, koje su dobijene juče na sastanku Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Sarajevsko-romanijske regije.

- Zbog epidemiološke situacije, neće biti organizovana kabinetska nastava, pa će se sva nastava odvijati u jednoj učionici za grupu od po 15 učenika - istakao je Rajić.

Prema njegovim riječima, od utorka, 1. septembra, ulazak u školu dozvoljen je samo učenicima i zaposlenima u ovoj ustanovi, a đacima će biti mjerena temperatura na ulasku.

Rajić je istakao da će svi učenici prvih i drugih razreda dobiti besplatne udžbenike, te da su već uručeni udžbenici učenicima iz višečlanih porodica sa troje i više djece, koje obezbjeđuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

- Besplatni udžbenici uručeni su i za odlične učenike iz višečlanih porodica, sa troje i više djece, koje obezbjeđuje Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske - napomenuo je Rajić.

On je dodao da su predstavnici škola dobili i detaljne instrukcije za postupanje u slučaju da se u ovim ustanovama pojavi zaraza virusom korona.

Rajić je podsjetio da nova školska godina počinje u utorak, 1. septembra, uz izmijenjene uslove i uz poštovanje mjera Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Sastanak Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Sarajevsko-romanijske regije održan je juče u Istočnom Novom Sarajevu u organizaciji Republičkog pedagoškog zavoda.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    23h 47m
    1
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    21h 46m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 28m
    4
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    23h 59m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 1m
    0