Соколац: За првачиће руксаци, школски прибор и памучне маске

01.09.2020. 14:00
0
ИЗВОР: СРНА

Директор Основне школе /ОШ/ "Соколац" Ђорђе Рајић рекао је да ове године није било традиционалног свечаног пријема за 84 првачића, али су у складу са препорукама заштите од вируса корона у почетак школовања уведени на прикладан начин.

Рајић је навео да су заказани различити термини за свако одјељење и да су на пријему за мале групе дјеца и родитељи упознати о мјерама заштите.

Он је рекао да су првачићи од ресорног министарства Српске добили уџбенике и летке /флајере/ са препорукама заштите од ширења вируса корона.

Рајић је истакао да је вршилац дужности директора Завода за форензичку психијатрију на Сокоцу Бојан Копривица данас ОШ "Соколац" уручио 1.000 памучних заштитних маски.

Директор школе истиче да је ова донација добродошла, с обзиром на то да је препоручено да ученици у школи носе памучне маске.

Он је истакао да је и ове године начелник општине Соколац Милован Бјелица првачићима уручио 84 руксака са комплетним школским прибором и честитао им полазак у школу.

Бјелица је изјавио новинарима да је до данас уручено укупно око 200 руксака са комплетним школским прибором за дјецу из вишечланих породица, дјецу из породица које су у стању социјалне потребе и за ученике првих разреда.

- Дио помоћи ученицима је уручен посредством Центра за социјални рад, други посредством Удружења `Мајка и дијете`, које је основала општина Соколац, те данас првачићима у сарадњи са школом - навео је Бјелица.

Бјелица је најавио да ће до краја ове седмице исте поклоне добити основци из више породица које су у стању социјалне потребе.

Родитељ Владан Јоловић рекао је да за његовог првачића руксак и школски прибор, те бесплатни уџбеници значе много јер су он и супруга због пандемије остали без посла.

Он каже да има још двоје дјеце, од којих је једно ученик другог разреда основне школе.

- Сналазимо се и вјерујемо да ће бити боље - додао је Јоловић.

Основну школу "Соколац" у овој школској години похађаће више од 870 ученика.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    13h 41m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    12h 36m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    7h 24m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    8h 30m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    16h 58m
    0