Соколачки риболовци направили вјештачки брзак

18.12.2020. 13:46
0
ИЗВОР: СРНА

Чланови соколачког Спортско риболовачког друштва “Биоштица” направили су вјештачки брзак од камена дубине два и ширине око четири метра, на флај фишинг /flay fishing/ стази, два километра од изворишта Биоштице, чиме је омогућено више кисеоника за рибе у том дијелу ријеке.

Потпредсједник овог друштва Радислав Нешковић рекао је да је група од десетак њихових чланова два дана радила ручно вадећи и слажући камен како би направила јаз, на плићем дијелу ријеке.

Он је додао да је на том дијелу тока два километра од извора Биоштице, вода спорија и да је њихова жеља била да својим радом, од данас, побољшају услове за живи свијет у горњем току ријеке.

Нешковић је изразио задовољство што су риболовци и овај пут властитим радом потврдили велику љубав према својој ријеци и живом свијету у њој, без кога не би било ни рибе, ни задовољства спортских –риболоваца да бораве у природи.

Он је нагласио да су ову активности спортских риболоваца помогли соколачко Шумско газдинство “Романија” и самостана трговинска радња “Економик” са Сокоца.

Коментари 0
Повезане вијести
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Руска делегација донијела на Нови Зејтинлик честицу "Пламена сјећања" из Москве Руска делегација донијела на Нови Зејтинлик честицу "Пламена сјећања" из Москве
Средњошколски центар „Василије Острошки“ у понедјељак обиљежава Дан школе Средњошколски центар „Василије Острошки“ у понедјељак обиљежава Дан школе
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    22h 34m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    22h 14m
    1
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    23h 31m
    0
  • Одата почаст српским борцима палим на Јасику
    20h 23m
    4
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    17h 26m
    2