Соколачки ватрогасци угасили три пожара

04.03.2021. 09:59
0
ИЗВОР: СРНА

На Сокоцу су угашена три пожара, од којих је један шумски на локалитету Копито, који је причинио мању материјалну штету, речено је Срни у Ватрогасном одјељењу Соколац.

Координатор у Територијалној ватрогасној јединици града Источно Сарајево Никола Шарац истакао је да је у првом случају у радним поподневним часовима јуче угашен пожар у кругу Прихватног центра Мајдани код Сокоца, гдје је спријечено да ватра захвати објекте у којима живе корисници овог центра.

Соколачки ватрогасци јуче су, како каже, угасили и пожар који се због касне дојаве проширио у три правца на подручје између села Подроманија, Мрвићи, Вукосављевићи и Примчићи.

- Ширењу пожара погодовао је вјетар мијењајући смјерове па је већа група ватрогасаца више од пет часова спречавала да се ватра пренесе на објекте у селима Примчићи, Мрвићи и Подроманија - каже Шарац.

У трећем пожару припадници Ватрогасног одјељења су се синоћ од 20.00 часова придружили радницима соколачког Шумског газдинства /ШГ/ "Романија" у гашењу шумског пожара на подручју села Маргетићи на локалитету Копито, гдје је ватра са ниског растиња захватила дио високе шуме и причинила мању материјалну штету.

У ШГ "Романија" наводе да је у гашењу пожара учествовало је више од 20 радника овог газдинства и о томе је обавијештена полиција.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    23h 26m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    4h 54m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    18h 4m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    18h 36m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    16h 55m
    0