Шпанија не мијења став о Косову

07.03.2023. 19:30
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Шпанско Министарство спољних послова саопштило је да је исход састанка Београда и Приштине, одржан 27. фебруара, био корак напријед, али да још треба да се ради на постизању споразума о нормализацији односа, а на основу европског приједлога који је подржао Европски савјет у фебруару.

У саопштењу достављеном "Танјугу", истиче се да Шпанија неће промијенити свој став о независности Косова и Метохије.

- Шпанија остаје при свом ставу да не признаје једнострано проглашену независност коју је Приштина усвојила 2008. Ми бранимо потребу да се питање територије Косова рјешава дијалогом Београда и Приштине. Вријеме је да се уложи дефинитиван напор за рјешавање косовског питања. Подржавамо велико ангажовање високог представника и потпредсједника ЕУ (Жозепа Бореља) да помогне у рјешавању сукоба и у потпуности подржавамо рад специјалног изасланика ЕУ (Мирослава) Лајчака - наводи се у саопштењу.

Како се наводи, иако је позитивно што су се и Београд и Приштина усагласили око текста Приједлога без икаквих измјена, чврстог договора неће бити без јасног плана како ће се он спроводити, преноси "РТС".

Коментари 0
Повезане вијести
Бачена експлозивна направа на српски локал у Ранилугу Бачена експлозивна направа на српски локал у Ранилугу
Блокирани путеви широм Шпаније, стотине трактора у центру Барселоне Блокирани путеви широм Шпаније, стотине трактора у центру Барселоне
Од почетка године опљачкано седам кућа српских повратника у Љубожду Од почетка године опљачкано седам кућа српских повратника у Љубожду
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    4h 48m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    22h 53m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 2m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    22h 41m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 9m
    0