Шпанија неће подржати захтјев Приштине за чланство у ЕУ

21.12.2022. 14:56
0
ИЗВОР: in4s.net

Шпанија не може да гласа за апликацију такозваног Косова за чланство у Европској унији јер га не признаје, саопштено је из шпанског Министарства спољних послова.

- Шпанија, као и друге земље Европске уније, није промијенила став о непризнавању Косова и сматра да је дијалог Београда и Приштине једини могући начин да се постигне трајно рјешење спора око територије. По логици непризнавања, Шпанија не може да гласа за апликацију за чланство у ЕУ - речено је за „Косово онлајн“ из шпанског министарства.

Подсјетимо, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти поднио је 15. децембра у Прагу захтјев тзв. Косова за чланство у ЕУ Чешкој која до краја године предсједава Унијом.

Портпарол чешког предсједништва Ева Хрнчирова изјавила је да ће до краја чешког предсједавања ЕУ земље чланице и институције ЕУ бити обавјештене о захтјеву Приштине за чланство. Она је додала и да у посљедњим данима предсједавања ЕУ неће бити довољно времена за било коју другу процедуру.

Коментари 0
Повезане вијести
Примопредаја посмртних остатака троје Срба убијених 1999. на Косову Примопредаја посмртних остатака троје Срба убијених 1999. на Косову
Ламин Јамал постао најмлађи играч у историји Европских првенстава Ламин Јамал постао најмлађи играч у историји Европских првенстава
Шпанци фуриозно сломили Хрватску Шпанци фуриозно сломили Хрватску
Најчитаније
  • Пронађен младић за којим се трагало
    10h 57m
    0
  • Освештан Храм Светог Варнаве Исповиједника на Врањешу (ФОТО)
    10h 4m
    2
  • Нестао Василије Ламбета (20) из Требиња
    13h 21m
    0
  • Пијан ометао колону службених возила МУП-а
    11h 56m
    2
  • Од сутра на рецепт нових шест лијекова
    11h 42m
    0