Шпанија неће подржати захтјев Приштине за чланство у ЕУ

21.12.2022. 14:56
0
ИЗВОР: in4s.net

Шпанија не може да гласа за апликацију такозваног Косова за чланство у Европској унији јер га не признаје, саопштено је из шпанског Министарства спољних послова.

- Шпанија, као и друге земље Европске уније, није промијенила став о непризнавању Косова и сматра да је дијалог Београда и Приштине једини могући начин да се постигне трајно рјешење спора око територије. По логици непризнавања, Шпанија не може да гласа за апликацију за чланство у ЕУ - речено је за „Косово онлајн“ из шпанског министарства.

Подсјетимо, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти поднио је 15. децембра у Прагу захтјев тзв. Косова за чланство у ЕУ Чешкој која до краја године предсједава Унијом.

Портпарол чешког предсједништва Ева Хрнчирова изјавила је да ће до краја чешког предсједавања ЕУ земље чланице и институције ЕУ бити обавјештене о захтјеву Приштине за чланство. Она је додала и да у посљедњим данима предсједавања ЕУ неће бити довољно времена за било коју другу процедуру.

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ остаје без милијарде евра из ЕУ програма раста БиХ остаје без милијарде евра из ЕУ програма раста
Стартне поставе за финале Еура: Изненађење код Енглеза Стартне поставе за финале Еура: Изненађење код Енглеза
Сваки десети становник ЕУ није могао да обезбиједи оброк са месом сваки други дан Сваки десети становник ЕУ није могао да обезбиједи оброк са месом сваки други дан
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 10m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 9m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 45m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 6m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    9h 49m
    9