Спашен пилот параглајдера који се принудно спустио на Романији

23.07.2022. 20:33
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници Горске службе спашавања /ГСС/ - Станице Сарајево данас су у заједничкој акцији са колегама из Републике Српске спасили пилота параглајдера, страног држављанина, који се принудно спустио на подручје Орлових стијена на Романији.

- Припадници ГСС - Станице Сарајево су у послијеподневним часовима запримили позив од колега из Републике Српске, који су у пуном капацитету ангажовани на обезбјеђењу `Трејл трке` на овом подручју, да се укључе у акцију спашавања на Романији гдје је дошло до принудног слијетања пилота параглајдера, страног држављањина - саопштили су из сарајевског ГСС-а.

Дежурни тим ГСС-а - Сарајево се убрзо након примљеног позива упутио ка мјесту догађаја и својим људством и ресурсима помогао колегама из Републике Српске у спровођењу акције.

Дежурни тим је, како се наводи, успјешно спустио и збринуо пилота, који је транспортован до прве станице хитне медицинске помоћи.

Акција је успјешно завршена у 17.00 часова. 

Коментари 0
Повезане вијести
Произвођачи романијског кајмака спремни за предстојеће сајмове Произвођачи романијског кајмака спремни за предстојеће сајмове
Цицовић се вратио у Романију Цицовић се вратио у Романију
Овог љета лубенице зреле и на Романији (ФОТО) Овог љета лубенице зреле и на Романији (ФОТО)
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву
  4h 37m
  3
 • Младић убио комшију ашовом
  13h 6m
  0
 • Пут од Лапишнице до Хан Дервенте освијетљен
  14h 46m
  14
 • Четворо погинулих у саобраћајној несрећи код Мостара
  15h 44m
  0
 • Данас јавна трибина СДС-а у Касиндолу
  15h 30m
  0