Спасен Предраг који је нестао код Власенице док се враћао из села у град

23.06.2023. 10:36
0
ИЗВОР: katera.news

Власеничанин Предраг Раденовић сигурно никада неће заборавити 22. јун 2023. године. По повратку у град, из једног од оближњих села, скренуо је са локалног пута и изгубио се.

Шеф Одсјека за инспекцијске послове у Општини Власеница испричао је да га је замјеник командира Полицијске станице Власеница Ненад Рончевић обавијестио о позиву који су око 17.30 добили од Раденовића.

- У договору са предсједником Ловачког удружења "Игришта" Марком Тодоровићем, са ловцима Слободаном Вукичевићем и Видосавом Ковачевићем, као добрим познаваоцима терена и ловцима који лове на овом простору, полицајцу Витомиру Томићу придружио сам се у потрази за нашим суграђанином, који је иначе лошијег здравствениг стања. Упутили смо се према Козјој Равни, посљедњој познатој Раденовићевој локацији. Према опису мјеста на коме се налази, који је дао дежурном полицајцу, знали смо да је у близини неке воде, тако да смо потрагу усмјерили ка мјестима гдје има потока и рјечица - рекао је Куртум.

Екипа, којој су се у међувремену придружила и два мјештанина Бранко Дубочанин и Дражен Остојић, у потрагу је кренула у два правца: од Цвијетња према Козјој Равни, уз поток Сушицу, и од Козје Равни према Рачи. 

- Око 19.30 часова Остојић нам је јавио најбољу могућу вијест - поред рјечице Тишче, на подручју Раче, пронашао је нашег изгубљеног суграђанина. Био је поприлично исцрпљен, али, на срећу, без видљивих повреда, иако је, како нам је рекао пао низ неке стијене - рекао је Куртума. 

Присебност и одлучност екипе која је изашла на терен сигурно је спријечила трагедију, јер на овом подручју обитава велики број дивљих животиња, а ловци су у посљедњих неколико дана у рејону гдје је Раденовић пронађен, примјетили мечку са мечићима, која је изузетно опасна када је са младунцима.

Коментари 0
Повезане вијести
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
За малом Данком се и даље трага За малом Данком се и даље трага
Наставља се потрага за тијелом двогодишње дјевојчице Наставља се потрага за тијелом двогодишње дјевојчице
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    15h 11m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 55m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    8h 40m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    5h 39m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    5h 45m
    0