Спасиоци из Српске се надају да ће наћи још преживјелих

12.02.2023. 10:58
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници Специјализоване јединице Цивилне заштите Републике Српске и данас настављају на рашчишћавању рушевина у турском граду Кахраманмарашу страдалом у разорном земљотресу 6. фебруара, са надом да ће наћи некога од преживјелих.

Замјеник директора Републичке управе цивилне заштите Српске Ненад Ћук рекао је Срни да је у односу на претходна два дана данас промијењена локацију на којој раде заједно са колегама из турске Управе за катастрофе и ванредне ситуације /АФАД/.

- Рушевине су огромне и заједнички радимо на њиховом рашчишћавању. Углавном налазимо страдале, али нада, иако све мања, постоји да нађемо и некога преживјелог. Видјећемо - истакао је Ћук.

Он је додао да су припадници Цивилне заштите Српске добро и да се не жале на умор, те да у базном кампу имају добре услове за опоравак.

- Ништа нам не недостаје - поручио је Ћук, наводећи да спасиоцима из Српске на активностима у Кахраманмарашу иду на руку временски услови без падавина.

Ћук је посебно нагласио да је безбједносна ситуација у граду добра.

- Увијек смо уз колеге из АФАД-а, полиција је на сваком кораку. Нисмо ниједну непријатност доживјели, већ супротно - турски народ нам прилази, поздравља, дијеле са нама воду, храну, шта год имају. Свуда наилазимо на захвалност народа Турске што смо дошли да помогнемо - закључио је Ћук.

Он је додао да су путем интернета сазнали за различите информације о дешавањима у Хатају, али да нису имали прилике видјети и разговарати са њемачким и аустријским спасиоцима.

Коментари 0
Повезане вијести
Због потреса у Турској у БиХ порастао број турских миграната Због потреса у Турској у БиХ порастао број турских миграната
Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра
Ухапшено осам људи у вези са пожаром у ноћном клубу Ухапшено осам људи у вези са пожаром у ноћном клубу
Најчитаније
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    22h 53m
    0
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    17h 6m
    2
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    22h 57m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    21h 6m
    0
  • Данас Марковдан
    5h 24m
    0