Спреман нови изолаторијум у Студентском дому у Сарајеву

07.08.2020. 16:01
0
ИЗВОР: СРНА

У једном од павиљона Студентског дома на Бјелавама, у Сарајеву, од јутрос су 53 собе са 100 кревета спремне за потребе привременог изолаторија у Кантону Сарајево.

Есмир Опардија из Студентског центра Сарајево изјавио је да је тражено да привремени изолаторијум не буде у студентским домовима, али да је Кантон Сарајево инсистирао на овом рјешењу због близине Универзитетско-клиничког центра и клинике Подхрастови.

- Понашамо се као одговорна фирма чији је власник Кантон Сарајево и ставили смо се на располагање. Овдје није крај радова, сада простор требају преузети Кризни штаб, љекари, епидемиолози и остали који ће управљати њиме и ми очекујемо да се јаве и преузму га јер смо све осигурали - рекао је Опардија за Н1.

Наводећи да иде на руку што тренутно студенти не бораве у дому, Опардија је изразио наду да ће до 15. септембра, кад почиње академска година и кад се студенти враћају у своје собе, бити пронађено неко друго рјешење.

Договор о формирању овог изолаторијума у Студентском дому Бјелаве постигнут је на јучерашњем састанку са премијером Кантона Сарајево Мариом Ненадићем.

Просторије Дома на Бјелавама на почетку епидемије вируса корона у БиХ кориштене су као простор за карантин за лица која су стизала из земаља с високом стопом заражених.

Коментари 0
Повезане вијести
Инфлација диже цијене у мензи Инфлација диже цијене у мензи
Студентски дом у Фочи мијења име Студентски дом у Фочи мијења име
Затечени у крађи на девестираном објекту студентског дома у Палама Затечени у крађи на девестираном објекту студентског дома у Палама
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    18h 18m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    17h 58m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    21h 21m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    22h 18m
    13
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    19h 15m
    0