Срби наставили мирна окупљања

12.06.2023. 10:32
0
ИЗВОР: srna.rs

Срби 15. дан заредом настављају мирне протесте испред општинских зграда у Звечану и Лепосавићу захтијевајући забрану уласка нелегално изабраним албанским градоначелницима и повлачење специјалаца, док Кфор и даље обезбјеђује те објекте.

Срби траже да се повуку припадници РОСУ јединица, да из притвора буду пуштени Радош Петровић и Душан Обреновић и да се обуставе истраге против Срба који су учествовали на протестима, као и да започне процес форирања Заједнице српских општина.

Припадници Кфора обезбјеђују општинске зграде у којима се налази припадници полиције самопроглашеног Косова, а Србе у Звечану јутрос није спријечила ни обилна киша да се окупе испред барикаде.

У посљедњих десетак дана није било инцидената, а Кфор у Лепосавићу није дозволио министрима привремених приштинских институција да посјете нелегалног градоначелника Љуљзима Хетемија који се од 26. маја налази у зграду општине.

Војници Кфора су недавно уклонили дио бодљикаве жице којом је простор око општине Звечан био опасан.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    17h 49m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    19h 0m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    20h 26m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    20h 31m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    19h 59m
    0