Срби за Србе: Покренули Српску и породицу Елез из Гацка уселили у нову кућу! (ФОТО)

02.04.2021. 17:55
2
ИЗВОР: www.srbizasrbe.org

„Републико Српска покрени се!” био је позив којим „Срби за Србе“ позвала све наше суграђане да се укључе у акцију помоћи породици Елез из Гатачког поља код Гацка. Република Српска покренула се на прави начин! Од Гацка, Требиња, Билеће, Невесиња на југу, преко Источног Сарајева, Бијељине, Бања Луке, до Приједора и Козарске Дубице на сјеверозападу наше земље – сви су се одазвали и крајем прошле године породица се уселила у њихов нови дом.

- Но није се само Република Српска покренула. Велики број  донатора широм свијета одазвао се нашем позиву , на чему им дугујемо велику захвалност, јер је ова акција због долазеће зиме морала да буде експресна и на крају, хвала Богу била је и више него успјешна, а укупна вриједност испоручене помоћи износила је 86.089,14 КМ.Слике говоре више од ријечи, мада је и сликама и ријечима тешко описати срећу на лицима малих Елеза, али и доброту, гостопримство и захвалност мајке Драгане за спроведену акцију – казали су из „Срби за Србе“.

  • Организација "Срби за Србе" помаже Елезима да уселе у нову кућу
    11.10.2020. 19:32

    Хуманитарна организација "Срби за Србе" из Београда покренула је нову акцију помоћи за Србе у Републици Српској, а овог пута ради се прикупљању новчаних средстава за довршетак породичне куће поро...

Република Српска
Организација "Срби за Србе" помаже Елезима да уселе у нову кућу

Посјету породици Елез спровели су првих јануарских дана ове године, како би барем на овај начин  великој армији људи која прати  и подржава организацију све ове године дочарали радост коју су затекли код породица, након успјешно спроведених акција.

У раним јутарњим часовима чланови организације Срби за Србе стигли су у Гатачко поље, у град Гацко, код вишечлане породице Елез. Хладноћа јануарских раних дана је угријала чланове у новом дому породице Елез. Породицу води, одгаја и храни мајка Драгана. Њен супруг упокојио се прошле године и од тада сав терет породице стоји на овој храброј жени. У новом дому данас живе мајка Драгана и њене три ђевојчице: Ангелина (8), Евгенија (6), Екатарина (3) и два ђечака: Павле (7) и Василије (1).

Слика

Фото: Срби за Србе

- Топлом разговору чланова организације са породицом придружио се и свештеник Александар из Требиња, из наше пријатељске хуманитарне организације „Свети Вукашин”, а која дјелује у оквиру Епархије захумско-херцеговачке и прморске и који је донио поклоне у виду пакетића за Драганине малишане, као и скромни новчани прилог за Божићну трпезу. Разговор се одвијао у тону да се акцентовало на пролазности овоземаљског живота и да треба много смијеха дати нашим свакодневним бригама- рекли су из „Срби за Србе“.

За Драгану и њене малишане једна брига је сада мање. Новоизграђена кућа опремљена је кухињом, новим намјештајем у дневној соби, новим подом, столаријом, опремљеним ђечијим собама, купатилом и демит фасадом. Дјечија радост се прелама новим зидовима. Циљ је успјешно завршен. Елези у Гатачком пољу имају нови топли дом у зимским данима. Мајка Драгана испуњена широким осмјехом и топлим ријечима захвалности испратила је са прага своје нове куће чланове организације. Неизмјерна захвалност иде свим донаторима и људима који су помогли да се Елези уселе у нови дом.

- Благодарни смо што је још једна овако велика акција завршена. Идемо још јаче у новој календарској години. Са благодарношћу на успјесима у години вируса који је иза нас. Само великим залагањем организације Срби за Србе новоизграђени дом породице Елез данас игледа завршено и ново. Зато хвала свима! – закључили су из „Срби за Србе“.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    𝕵𝖔𝖓𝖓𝖎 18.01.2022. 13:07
    𝕺𝖐 𝖆𝖑𝖎 𝖔𝖛𝖔 𝖏𝖊 𝖌𝖑𝖚𝖕𝖔𝖘𝖙Ꙭ𓇽
  • Generic placeholder image
    Bozo 02.04.2021. 19:10
    Svaka cast i respect za mlade ljude iz organizacije.
Повезане вијести
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно Сарајево Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно С...
Организација „Срби за Србе“ организује божићну хуманитарну акцију (ФОТО) Организација „Срби за Србе“ организује божићну хуманитарну акцију (ФОТО)
Велики број грађана на хуманитарном концерту у Источном Сарајеву (ФОТО) Велики број грађана на хуманитарном концерту у Источном Сарајеву (ФОТО)
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 19m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    13h 43m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    9h 12m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    12h 4m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    5h 41m
    0