Srbi za Srbe: Pokrenuli Srpsku i porodicu Elez iz Gacka uselili u novu kuću! (FOTO)

02.04.2021. 17:55
2
IZVOR: www.srbizasrbe.org

„Republiko Srpska pokreni se!” bio je poziv kojim „Srbi za Srbe“ pozvala sve naše sugrađane da se uključe u akciju pomoći porodici Elez iz Gatačkog polja kod Gacka. Republika Srpska pokrenula se na pravi način! Od Gacka, Trebinja, Bileće, Nevesinja na jugu, preko Istočnog Sarajeva, Bijeljine, Banja Luke, do Prijedora i Kozarske Dubice na sjeverozapadu naše zemlje – svi su se odazvali i krajem prošle godine porodica se uselila u njihov novi dom.

- No nije se samo Republika Srpska pokrenula. Veliki broj  donatora širom svijeta odazvao se našem pozivu , na čemu im dugujemo veliku zahvalnost, jer je ova akcija zbog dolazeće zime morala da bude ekspresna i na kraju, hvala Bogu bila je i više nego uspješna, a ukupna vrijednost isporučene pomoći iznosila je 86.089,14 KM.Slike govore više od riječi, mada je i slikama i riječima teško opisati sreću na licima malih Eleza, ali i dobrotu, gostoprimstvo i zahvalnost majke Dragane za sprovedenu akciju – kazali su iz „Srbi za Srbe“.

  • Organizacija "Srbi za Srbe" pomaže Elezima da usele u novu kuću
    11.10.2020. 19:32

    Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" iz Beograda pokrenula je novu akciju pomoći za Srbe u Republici Srpskoj, a ovog puta radi se prikupljanju novčanih sredstava za dovršetak porodične kuće poro...

Republika Srpska
Organizacija "Srbi za Srbe" pomaže Elezima da usele u novu kuću

Posjetu porodici Elez sproveli su prvih januarskih dana ove godine, kako bi barem na ovaj način  velikoj armiji ljudi koja prati  i podržava organizaciju sve ove godine dočarali radost koju su zatekli kod porodica, nakon uspješno sprovedenih akcija.

U ranim jutarnjim časovima članovi organizacije Srbi za Srbe stigli su u Gatačko polje, u grad Gacko, kod višečlane porodice Elez. Hladnoća januarskih ranih dana je ugrijala članove u novom domu porodice Elez. Porodicu vodi, odgaja i hrani majka Dragana. Njen suprug upokojio se prošle godine i od tada sav teret porodice stoji na ovoj hrabroj ženi. U novom domu danas žive majka Dragana i njene tri đevojčice: Angelina (8), Evgenija (6), Ekatarina (3) i dva đečaka: Pavle (7) i Vasilije (1).

Slika

Foto: Srbi za Srbe

- Toplom razgovoru članova organizacije sa porodicom pridružio se i sveštenik Aleksandar iz Trebinja, iz naše prijateljske humanitarne organizacije „Sveti Vukašin”, a koja djeluje u okviru Eparhije zahumsko-hercegovačke i prmorske i koji je donio poklone u vidu paketića za Draganine mališane, kao i skromni novčani prilog za Božićnu trpezu. Razgovor se odvijao u tonu da se akcentovalo na prolaznosti ovozemaljskog života i da treba mnogo smijeha dati našim svakodnevnim brigama- rekli su iz „Srbi za Srbe“.

Za Draganu i njene mališane jedna briga je sada manje. Novoizgrađena kuća opremljena je kuhinjom, novim namještajem u dnevnoj sobi, novim podom, stolarijom, opremljenim đečijim sobama, kupatilom i demit fasadom. Dječija radost se prelama novim zidovima. Cilj je uspješno završen. Elezi u Gatačkom polju imaju novi topli dom u zimskim danima. Majka Dragana ispunjena širokim osmjehom i toplim riječima zahvalnosti ispratila je sa praga svoje nove kuće članove organizacije. Neizmjerna zahvalnost ide svim donatorima i ljudima koji su pomogli da se Elezi usele u novi dom.

- Blagodarni smo što je još jedna ovako velika akcija završena. Idemo još jače u novoj kalendarskoj godini. Sa blagodarnošću na uspjesima u godini virusa koji je iza nas. Samo velikim zalaganjem organizacije Srbi za Srbe novoizgrađeni dom porodice Elez danas igleda završeno i novo. Zato hvala svima! – zaključili su iz „Srbi za Srbe“.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    𝕵𝖔𝖓𝖓𝖎 18.01.2022. 13:07
    𝕺𝖐 𝖆𝖑𝖎 𝖔𝖛𝖔 𝖏𝖊 𝖌𝖑𝖚𝖕𝖔𝖘𝖙Ꙭ𓇽
  • Generic placeholder image
    Bozo 02.04.2021. 19:10
    Svaka cast i respect za mlade ljude iz organizacije.
Povezane vijesti
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno Sarajevo Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno S...
Organizacija „Srbi za Srbe“ organizuje božićnu humanitarnu akciju (FOTO) Organizacija „Srbi za Srbe“ organizuje božićnu humanitarnu akciju (FOTO)
Veliki broj građana na humanitarnom koncertu u Istočnom Sarajevu (FOTO) Veliki broj građana na humanitarnom koncertu u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    13h 40m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    17h 4m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    12h 33m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    4h 10m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    3h 51m
    0