Србија без капитена тражи „освету“ против Мађарске

14.10.2023. 21:04
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Фудбалска репрезентација Србије гостује Мађарској у утакмици групе Г квалификација за Европско првенство које се 2024. игра у Њемачкој.

Утакмица на Пушкаш Арени је прилика да се Орлови реванширају за пораз у Београду.

Овдје се не ради само о реваншу него чета селектора Драгана Стојковића Пиксија тражи бодове којима ће наставити поход ка једном од мјеста које воде на толико жељено Европско првенство.

Наиме, Орлови су посљедњи пут на првенству Старог континента играли 2000. године као Југославија.

На папиру је благи фаворит Србија, али то је била и у мечу играном у Београду па су гости славили с 2:1. Тај меч је игран прије нешто више од мјесец дана и Мађарска је побједом засјела на врх групе Г.

Србији ће након овог дуела остати мечеви са Црном Гором у Београду (17. октобар) и у Лесковцу против Бугарске (19. новембра) тако да се може рећи да Орлови држе све у својим рукама.

Повреде

Оба тима у овај меч улазе ослабљени. Дефанзивац Вердера Милош Вељковић је био међу 25 фудбалера који су отпутовали у Будимпешту, али због повреде има мале шансе да истрчи на терен. Такође, кадровске проблеме у дефанзивној линији има и селектор Мађарске Марко Роси који неће моћи да рачуна на Вилија Орбана. Од раније је познато да за Србију неће играти Душан Влаховић и Михаило Ристић.

Ријеч селектора

Драган Стојковић Пикси, селектор Србије, уочи меча је истакао да је Мађарска квалитетан противник, али да су Орлови дошли по бодове.

– Мађарски тим је квалитетан, посједују одређену врсту самопоуздања. Дјелују чврсто и организовано. Били су бољи у првом, а ми смо и другом полувремену, али нисмо дали гол и они су однијели бодове. Ми смо у Будимпешту дошли по те бодове и по реванш. Имају неколико одличних играча, да не говорим Собослај колико је опасан. Орбан неће играти, али хоће неко други. И они и ми желимо да будемо бољи и то гарантује квалитетну и неизвјесну утакмицу до самог краја – рекао је Пикси.

Подршка

Дејан Станковић шаље поздраве читаоцима Спортала, чека вас емотиван интервју из Будимпеште

На овом мечу Србија ће имати подршку навијача који су у великом броју дошли у Будимпешту, а међу онима који ће навијати за Србију је наравно и Дејан Станковић. Легендарни репрезентативац Србије и Црвене звезде, а сада тренер сједи на клупи Ференцвароша и наравно да није могао да пропусти прилику да уживо бодри Орлов

Репрезентацију Србије бодриће, према посљедњим информацијама, око 2.000 навијача на Пушкаш арени.

Састави

Мађарска: Дибус – Ланг, А. Салаи, Фиола, Него – Нађ, Стајлес, Ланг, Керкез – Собослај, Шалаи – Варга-

Србија: В. Милинковић Савић – Миленковић, Ераковић, Павловић -Терзић, Гудељ, Лукић, С. Милинковић Савић, Живковић, Гаћиновић – Митровић.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    23h 10m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    13h 30m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    23h 54m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    2h 43m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    2h 37m
    0