Србија данас против Камеруна

28.11.2022. 08:41
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Пораз од Бразила је архивиран, а фудбалери Србије против Камеруна играју други меч на Мундијалу у Катару данас од 11 часова.

Утакмица се игра на “Ал Џануб” стадиону у Ал Вакри, а главни судија меча је Мухамед Абдула Хасан из Уједињених Арапских Емирата

Побједа у потпуности враћа “орлове” у игру за пласман у осмину финала, реми значајно отежава позицију пред посљедње коло, док пораз значи извјесну елиминацију са турнира.

Србија је изгубила први меч на Мундијалу - Бразил је заслужено славио са 2:0 на “Лусаилу” и показао зашто је један од највећих фаворита за освајање титуле шампиона свијета, али турнир тек сада почиње за “орлове”.

Други противник у Групи Г је селекција Камеруна, а екипа Драгана Стојковића Пиксија против афричке селекције мора да покаже да је с правом међу 32 најбоље селекције на планети и да има снаге и квалитет за пласман у осмину финала Мундијала у Катару.

“Лавови” су у сличној, вјероватно и лошијој ситуацији од српског тима - поражени су од Швајцарске на старту Мундијала, а у трећем колу очекује их дуел са Бразилцима.

Екипа селектора Алијуа Сисеа није била лошија екипа од Швајцараца на старту турнира, али је противник искористио једну лошу реакцију одбране афричке селекције и дошао до гола вриједног три бода.

Србија није имала много међусобних дуела са Камеруном - посљедњу утакмицу двије слекције одиграле су 2010. године, у склопу припрема за Мундијал у Јужној Африци, а екипа тадашњег селектора Радомира Антића остварила је тријумф од 4:3.

Нешто старији љубитељи фудбала можда памте и сусрет Југославије и Камеруна на Олимпијским играма у Лос Анђелесу 1984. године, а “плави” су и тада однијели победу - 2:1.

Оно што брине пред дуел са “лавовима” је чињеница да српски национални тим на претходним Мундијалима није имао успјеха када је играо против афричких селекција, преноси РТС.

Свјетско првенство у Немачкој 2006. године радо би сви заборавили, а на том турниру Србија је играла против Обале Слоноваче и доживјела пораз 3:2.

Четири године касније, у Јужној Африци, Србија је била у групи са Ганом и још једном изгубила - Асамоа Ђан постигао је једини гол у финишу утакмице и то са бијеле тачке.

Селектор Драган Стојковић Пикси каже да пораз од Бразила ништа није промијенио у његовој екипи, да су играчи и даље спремни и „наоштрени“ да докажу себи, али и остатку свијета да имају квалитет за осмину финала, а и здравствени билтен је бољи него прије четири дана.

Александар Митровић се опоравио од повреде, много боља ситуација је и са Душаном Влаховићем, док је Филип Костић тренирао пуним интезитетом и налази се у конкуренцији за дуел са Камеруном.

Пикси на располагању има квалитетан и уигран састав, међу којима је неколицина играча који су учествовали у походу на кров свијета на омладинском Мундијалу 2015. године, а “орлови” су и тада изгубили први меч у групи.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    4h 36m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    11h 42m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    10h 9m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    5h 51m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    12h 1m
    0