Србија од 1. маја издаје ковид сертификате

29.04.2021. 19:01
0
ИЗВОР: СРНА

Србија ће од суботе, 1. маја, почети да издаје дигиталне сертификате о вакцинацији, односно сви грађани који су вакцинисани добиће дигитални ковид сертификат, рекла је премијер Србије Ана Брнабић.

Она је на сједници Скупштине Србије, одговарајући на питања посланика, истакла да су неке земље већ спремне да прихвате српске сертификате и да ће захваљујући њима грађани моћи да путују лакше и без ПЦР тестова.

- Србија је успоставила од почетка процеса одличан ИТ систем, који омогућава издавање електронских сертификата. Ти сертификати треба да омогуће путовање вакцинисаних грађана - рекла је она.

Она је рекла да ће Србија имати ускоро око 40 одсто вакцинисане укупне популације, те додала да је у Србији све боља и стабилнија епидемиолошка ситуација.

- Бројеви падају, а највећи део тога је захваљујући вакцинацији, што се најбоље види у Београду, где драматично пада број оболелих. Вакцинација ради - истакла је Брнабићева, те апеловала на грађане да се вакцинишу.

Она је најавила и да ускоро почиње масовна вакцинација у тржним центрима, а пунктови за вакцинацију биће најприје постављени у Тржном центру Ушће у Београду, затим у шопинг-центру Делта сити, као и у центрима у Крагујевцу и у Нишу.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    20h 4m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    20h 11m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    16h 53m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 31m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    12h 3m
    0