Србија: Од првог до четвртог разреда у клупама, старији комбиновано

11.08.2020. 12:16
0
ИЗВОР: СРНА

Основци од првог до четвртог разреда у Србији наставу ће у наредној школској години похађати у учионицама у пријеподневној смјени, уз низ превентивних мјера, док ће старији комбиновати одлазак у школу и онлајн наставу, одлучио је данас Кризни штаб Владе Србије.

Члан Кризног штаба епидемилог Дарија Кисић-Тепавчевић рекла је да ће основци имати максимално четири часа дневно који ће бити скраћени на 30 минута, а учионици ће их највише бити 15.

Она каже да ће "најмлађи ђаци" највећим дијелом похађати наставу у школској средини јер је процјењено да је то за њих најбоље.

- Поштоваће се сви принципи који максимално смањују физичку могућност преношења вируса, са максималним разређењем густине смештаја у учионицама, са максималним бројем ђака од 15, где удаљеност седења у клупама минимално један и по метар - рекла је Тепавчевић за РТС.

Она је навела да би најмлађи требало да се навикну на ношење маски, те да је у школској средини неопходно да се маске носе од момента уласка у школу до момента уласка у клупу.

- Препоручује се ношење маски све време бравка, међутим, када су у питању ђаци, могуће је да када слушају наставу и седе у клупи, привремено одложе маску - рекла је Тепавчевић.

Она је додала да и наставници и друго особље током боравка у школској средини треба да носе маске и то на исправан начин.

Према њеним ријечима, након завршетка смјена биће рађене дезинфекције.

- Старији разреди ће се за време боравка у школама понашати по истим обрасцима, али због бројности ђака и начина вршења наставе, они ће комбиновати одлазак у школу и онлајн наставу - додала је она.

Тепавчевић је напоменула да ће школе бити чишћене прије почетка наставе, најмање двапут у току дана и по потреби уколико то налаже епидемиолошка ситуација.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    11h 51m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 35m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    2h 19m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    5h 20m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    23h 2m
    0