Србија: Полиција растјерала демонстранте, у нередима 20 повријеђених

08.07.2020. 08:35
0
ИЗВОР: СРНА

Полиција је синоћ око два часа послије поноћи растјерала демонстранте испред Скупштине Србије и околног простора, чиме су окончани нереди у којим је повријеђено 20 људи, међу којим има полицајаца, а нападнута су и два камермана "Танјуга".

Тринаест полицајаца и седам цивила повријеђено је током синоћњих нереда који су избили током протеста због увођења полицијског часа у Београду, јавља "РТС" и истиче да су сви повријеђени превезени на ВМА.

Демонстранти су растјерани прво сузавцем, а потом коњичком полицијом.

Током протеста, који је почео након што је предсједник Србије Александар Вучић најавио нове мјере против вируса корона, дошло је до сукоба полиције и демонстраната.

Демонстранти су покушавали да пробију кордон полиције, а на бацање сузавца одговарали су бакљама.

- Више полицајаца повријеђено је у нередима испред Скупштине Србије у Београду - изјавио је директор Полиције Србије Владимир Ребић.

Ребић је синоћ за "РТС" изјавио да су му те информације јављене са терена, те није могао рећи у каквом су стању повријеђени полицајци и да ли је ријеч о лакшим или тежим повредама.

Испред Цркве Светог Марка запаљена су три полицијска возила и комби, а полиција је растјерала демонстранте у Пионирском парку, који се налази преко пута Скупштине Србије.

Иако је већина демонстраната мирно учествовала у протестима без инцидената, све је ескалирало када је разуларена маса, предвођена десничарем Срђаном Ногом, у неколико наврата покушавала да насилно уђе у Скупштину, у чему су у једном тренутку и успјели, али их је полиција избацила.

Насилни демонстранти дијела опозиције протестовали су против нових мјера за спречавање епидемије, те почели да праве нереде по другим дијеловима града. У центру су разбијани излози, ишчупани знакови и преврнути контејнери.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    10h 29m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 25m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    22h 54m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    9h 29m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    6h 22m
    0