Србија поново сјајна против Француске

09.01.2021. 21:01
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Рукометна репрезентација Србије је други пут успјела да остане непоражена у дуелу с једном од најбољих репрезентација на свијету, Француском - 26:26.

На крају екипа Тонија Ђероне може да жали и за сва три бода јер је већи дијелом меча била у предности имала и плус 4 али је на крају голман Владимир Цупара својом одбраном донио реми. Играли су одговорно, веома борбено и на крају показали да су ове двије утакмице примјер како треба да се игра у будућности.

Рукометаши Србије су одлично отворили утакмицу и стигли до ране предности, захваљујући Ђорђићу и Марсенићу, а на паузу су отишли с три гола предности (15:12). У првом дијелу је нарочито фунцкионисала одбрана с играчем мање на терену, када је и стечена предност.

Све до средине другог полувремена, “орлови” су успјешно држали ривала. Пред улазак у посљедњих десет минута меча, домаћин је појачао темпо, свјестан да није имао шта да изгуби, а онда головима Мема и Фабрегаса стиже до гола заостатка (20:21). Одбили су “орлови” овај налет домаћина, с два гола Петра Ђорђића, а онда је три гола предности Србији вратио Шотић (24:21).

Са брза три гола, на уласку у посљедњих пет минута Француска долази до изједначења, након што је Цупару савладао Маје (24:24), што је било прво изједначење у другом полувремену. У узбудљвој завршници, одговорност с наше стране је преузео Мијајло Марсенић, који је два пута погодио, али би послије сваког гола, домачин врло брзо одговорио.

На крају сјајна одбрана Цупаре за реми. Мијајло Марсенић је са осам голова био најефикаснији, док је Петар Ђорђић постигао шест. У екипи Француске истакли су се Фабрегас са пет и са по четири гола Нгесан и Дескат

У сриједу Србија игра против Грчке.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
За малом Данком се и даље трага За малом Данком се и даље трага
Најчитаније
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    23h 30m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    13h 45m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    21h 20m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    12h 7m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    19h 18m
    0