Србија послала помоћ Италији

26.04.2020. 18:19
0
ИЗВОР: Tanjug

Још два авиона Ер Србије однијела су данас медицинску помоћ Италији и око 17 часова се вратили у Београд. Два авиона А319 полетјела су за Рим око 13 сати.

Медицинска опрема, коју Србија донира Италији, биће отпремљена са укупно осам авиона Ер Србије: јуче са четири авиона, данас са два и у понедјељак ће полетјети још два авиона.

Са београдског аеродрома “Никола Тесла” у суботу је за Рим одлетио први авион са пакетима медицинске опреме за борбу против заразне болести КОВИД-19, коју грађанима Италије донира Република Србија, а присуствовао је предсједник Србије Александар Вучић.

У донацији, како је пренио новинарима Вучић, налази се по два милиона хирушких и епидемиолошких маски, 100.000 скафандера и милион рукавица.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Возачу борбеног возила Војске Србије одређен притвор: У несрећи погинуло пет особа, међу којима и троје дјеце Возачу борбеног возила Војске Србије одређен притвор: У несрећи погинуло пет особа, међу к...
Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
На аутобуској станици у Загребу усташки симболи и порука "Уби Србина" На аутобуској станици у Загребу усташки симболи и порука "Уби Србина"
Најчитаније
  • Требевић постаје центар медицинског туризма
    20h 25m
    0
  • Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
    2h 26m
    0
  • Промоција романа „Пиши, добри мој Нектарије“ Маријане Петронић 26. септембра у Источном Сарајеву
    6h 12m
    0
  • Шта доноси нацрт измјена Закона о комуналној полицији Српске?
    4h 49m
    0
  • Отпочети радови на обнови и уређењу Светосавског дома Храма Светог великомученика Прокопија у Високом
    21h 53m
    1