Srbija poslala pomoć Italiji

26.04.2020. 18:19
0
IZVOR: Tanjug

Još dva aviona Er Srbije odnijela su danas medicinsku pomoć Italiji i oko 17 časova se vratili u Beograd. Dva aviona A319 poletjela su za Rim oko 13 sati.

Medicinska oprema, koju Srbija donira Italiji, biće otpremljena sa ukupno osam aviona Er Srbije: juče sa četiri aviona, danas sa dva i u ponedjeljak će poletjeti još dva aviona.

Sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” u subotu je za Rim odletio prvi avion sa paketima medicinske opreme za borbu protiv zarazne bolesti KOVID-19, koju građanima Italije donira Republika Srbija, a prisustvovao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U donaciji, kako je prenio novinarima Vučić, nalazi se po dva miliona hiruških i epidemioloških maski, 100.000 skafandera i milion rukavica.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije određen pritvor: U nesreći poginulo pet osoba, među kojima i troje djece Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije određen pritvor: U nesreći poginulo pet osoba, među k...
Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina" Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina"
Najčitanije
  • Trebević postaje centar medicinskog turizma
    22h 26m
    0
  • Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
    4h 27m
    0
  • Šta donosi nacrt izmjena Zakona o komunalnoj policiji Srpske?
    6h 50m
    1
  • Promocija romana „Piši, dobri moj Nektarije“ Marijane Petronić 26. septembra u Istočnom Sarajevu
    8h 13m
    0
  • Otpočeti radovi na obnovi i uređenju Svetosavskog doma Hrama Svetog velikomučenika Prokopija u Visokom
    23h 54m
    1