Србија: Преминуло 12 људи, 279 новообољелих

13.07.2020. 15:50
0
ИЗВОР: СРНА

У Србији је у посљедња 24 часа од посљедица вируса корона преминуло 12 људи, док је регистровано још 279 обољелих, саопштила је премијер Србије Ана Брнабић.

Брнабићева је навела да је у том периоду тестирано 6.915 лица и нагласила да су тренутно 154 пацијента на респираторима, што је највише до сада.

- Данас смо 49 респиратора упутили широм Србије, шаљемо у места у које до сада нисмо слали јер нису били потребни - у Ваљево, Пожаревац - рекла је Брнабићева.

Брнабићева је након сједнице Кризног штаба нагласила да ће, почевши од данас, струка свакодневно имати редовне прес-конференције како би се поново изборили са епидемијом и утицали на свијест грађана.

Она је позвала све на максималну озбиљност и одговорност, поручивши да политичке и друге размирице могу да сачекају.

Брнабићева је нагласила да ће свакодневно апеловати на грађане да се придржавају мјера, прије свега ношења заштитне маске, одржавање дистанце, прање руку и избјегавање окупљања и навела да постоји мали тренд пада обољелих у посљедња три дана.

Према њеним ријечима, Србија има довољно респиратора, тестова и медицинске опреме.

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађена гаража пуна оружја, двојац покушао побјећи из Србије Пронађена гаража пуна оружја, двојац покушао побјећи из Србије
"Дани Српске у Србији" вечерас одржани у Београду, Сремској Митровици и у Врању "Дани Српске у Србији" вечерас одржани у Београду, Сремској Митровици и у Врању
Возачу борбеног возила Војске Србије одређен притвор: У несрећи погинуло пет особа, међу којима и троје дјеце Возачу борбеног возила Војске Србије одређен притвор: У несрећи погинуло пет особа, међу к...
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    18h 39m
    0
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    15h 11m
    0
  • Стручњаци упозоравају: Паркиран аутомобил није пожељно оставити у брзини
    7h 42m
    0
  • Откривена спомен-плоча поводом 30 година од оснивања ратне болнице
    9h 32m
    3
  • У Српској поскупљује брашно
    20h 9m
    1