Србија рутински против Финске, слиједе Литванци

08.08.2019. 00:31
0
ИЗВОР: Б92

Кошаркашка репрезентација Србије побиједила је Финску 95:75, у другом припремном мечу за Свјетско првенство у Кини. Изабраници Александра Ђорђевића одиграли су меч с доста осцилација, што је и нормално за ову фазу припремама.

Ђорђевић на овом мечу није могао да рачуна на Василија Мицића, Богдана Богдановића, Марка Гудурића, Николу Јокића и Немању Бјелицу.

"Орлови" су кључну разлику направили крајем друге четвртине када су направили серију 18:2, и на полувријеме отишли с великих +18, 54:36.

Србију за три дана очекује меч против Литваније у "Штарк" арени. Против истог тима "Орлови" ће играти два дана касније у Каунасу, а потом путују на Акрополис куп, који ће се играти од 16. до 18. августа, а ривали ће им бити Грчка, Италија и Турска.

Српски кошаркаши 20. августа путује у Кину, гдје ће посљедње три провјере имати у Шењангу, гдје ће им ривали бити Италија, Нови Зеланд и Француска.

Свјетско првенство у Кини на програму је од 31. августа до 15. септембра, а Србија игра у групи са репрентацијама Италије, Филипина и Анголе.

Утакмица је отворена у веома брзом ритму. Одбране готово да се нису ни играле, што говори податак да је српска репрезентација примила 23 поена за седам минута.

Ђорђевић је реаговао тајм-аутом и он је уродио полодом. У наредна три минута Србија је  примила смо два поена и послије прве дионице резултат је био 28:25.

Током друге четвртине десила се велика серија Србије. Изабраници Александра Ђорђевића примили су само једанаест поена, а постигли су 26 и на паузу су отишли са резултатом 54:36.

Нису "Орлови" добро кренули трећу четвртину, Финска је направила серију 12:0 и час посла на семафору је било само -6, 54:48. Послије тога је Србија значајно подигла ниво игре, највише захваљујући Бобану Марјановићу, који је био нерешива енигма за одбрану Финске.

Вицешампиони свијета, Европе и Олимпијских игара у четвртој четвртини само су одржавали постојећу разлику и на крају су славили са 95:75.

Коментари 0
Повезане вијести
Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот
Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу! Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу!
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    6h 13m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    5h 53m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    9h 16m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    10h 13m
    4
  • Полицајац убоден ножем!
    23h 38m
    0