Србија у четвртфиналу Мундобаскета

03.09.2023. 19:06
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Кошаркашка репрезентација Србије изборила је пласман у четвртфинале Свјетског првенства, пошто је данас у Манили побиједила селекцију Доминиканске Републике резултатом 112:79 (29:15, 27:20, 31:18, 25:26) у мечу другог кола групе И друге фазе на Мундобаскету.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Богдан Богдановић са 20 поена. Вања Маринковић и Никола Милутинов су убацили по 16 поена, а Филип Петрушев 14. За екипу Србије на овом мечу играло је свих 11 кошаркаша, пошто је Бориша Симанић због повреде завршио Мундобаскет.

У репрезентацији Доминиканске Републике најбољи је био Карл-Ентони Таунс са 25.

Италија је раније данас у групи И побиједила Порторико 73:57. Италија је освојила прво мјесто у групи И са девет бодова, колико има и другопласирана селекција Србије. Међутим, Италија је освојила прво мјесто због бољег међусобног скора.

Италија ће у четвртфиналу Мундобаскета играти са пораженом селекцијом из дуела између САД и Литваније. Ривал Србији у четвртфиналу биће Литванија. Ова два меча четвртфинала СП су на програму у уторак.

Порторико и Доминиканска Република су освојили по осам бодова и завршили су такмичење на Мундобаскету.

Србија је отворила меч тројком Вање Маринковића, а „орлови“ су у трећем минуту стекли шест поена предности (10:4). Изабраници Светислава Пешића су наставили са добром игром, а у шестом минуту било је 16:7 за Србију. 

Србија је послије добре игре Богдановића, Маринковића и Милутинова у осмом минуту повела 26:9, а прву четвртину добила је резултатом 29:15.

Кошаркаши Доминиканске Републике смањили су у 12. минуту предност Србије на 31:20. Међутим, у наставку овог дела меча разиграли су се српски кошаркаши и у 15. минуту стигли су до вођства од 44:23. „Орлови“ су до краја првог полувремена одржавали високу предност, а прво полувријеме су добили резултатом 56:35.

Кошаркаши Србије су у трећој четвртини наставили са одличном игром, а у посљедњи део меча ушли су са вођством од 87:53.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    15h 20m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 16m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    14h 20m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    11h 13m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    13h 10m
    0