Србија укида забрану извоза брашна

11.05.2022. 17:45
0
ИЗВОР: srna.rs

Влада Србије усвојила је данас измијењену одлуку о привременом ограничењу извоза основних пољопривредно-прехрамбених производа битних за становништво, којом је предложен слободан извоз брашна.

Из Владе је саопштено да је снабдијевање брашном и пшеницом на домаћем тржишту добро, те да слободан извоз брашна не може да угрози снабдјевеност домаћег тржишта.

Слободан извоз омогућава да се пред жетву растерете силоси за пријем новог рода, као и да се сачувају традиционална тржишта, с обзиром на то да је Србија традиционални извозник брашна на тржишта земаља из региона, наведено је у саопштењу.

- Имајући у виду довољне расположиве количине брашна и пшенице, слободан извоз брашна који је предложен овом одлуком имаће вишеструки позитиван економски утицај на домаће тржиште, довешће до већег упошљавања домаћих прерађивачких капацитета и млиновима омогућити акумулацију финансијских средстава неопходних за откуп новог рода у жетви - истакли су из Владе.

Одлуком о привременом ограничењу извоза основних пољопривредно-прехрамбених производа битних за становништво уведена су квантитативна ограничења извоза на мјесечном нивоу за одређене пољопривредно-прехрамбене производе.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    18h 1m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    18h 8m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    14h 50m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    9h 28m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    10h 0m
    0