Сређивање сједишта Српске у Источном Сарајеву

30.05.2020. 09:45
1
ИЗВОР: Srpska.info

Служба за заједничке послове Владе Републике Српске објавила је на порталу јавних набавки БиХ обавјештење о набавци надстрешнице за зграду у Источном Сарајеву.

У том граду налази се објекат административног центар Српске, или како га у јавности називају сједиште Републике Српске, у оквиру кога је резиденцијални дио и апартмани за смјештај функционера.

Процијењена вриједност израде и уградње надстрешнице је 15.000 КМ без урачунатог ПДВ, или 17.500 КМ са урачунатим порезом. Понуде се примају до 5. јуна у подне по принципу конкурентског захтјева.

Иако је вриједност ове набавке мала, занимљива је из разлога што долази након што је постала спорна набавка гарнитуре вртног намјештаја такође за зграду у Источном Сарајеву.

Гарнитура ће коштати 14.000 КМ и баш око тога се много дискутовало на посљедњој сједници Народне скупштине јер је опозиција проблематизовала ту набавку будући да је драстично смањен прилив новца у буџет РС као посљедица пандемије вируса корона.

Пошто је сљедећа сједница парламента заказана већ за понедјељак, нема сумње да ће, након вртне гарнутуре, и надстрешница у Источном Сарајеву бити једно од „стратешких“ питања за народне посланике.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Drago 31.05.2020. 19:25
    Nemam riječi,sami lopovluk. Jadno,da jadnije ne moze biti.
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14h 51m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 35m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    8h 20m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    5h 19m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    5h 25m
    0