Средња школа "28. јуни" организује акцију помоћи Ици Лавици

23.06.2021. 12:49
0
ИЗВОР: Катера

Руководство Средње школе "28. јуни" из Источног Новог Сарајева организоваће акцију прикупљања новчане помоћи родитељима дјевојчице Иване Бјелогрлић - Ице Лавице, која се налази на постоперативном лијечењу.

Из школе су обавијестили јавност, родитеље и ученике да ће Црвени крст ЈУ СШ "28. јуни" у понедјељак, 28. јуна, на дан када се буду дијелила свједочанства, организовати акцију прикупљања новчане помоћи за Ицу Лавицу.

Сви који су у финансијској могућности моћи ће да донирају новац у кутије, које ће бити постављене у холу Школе.

Дјевојчици се након успјешног лијечења у Француској поново вратила злоћудна болест, захвативши плућа, након чега су љекари у Турској оперисали дјевојчицу и одстранили јој једно плућно крило.

Након операције услиједило је постоперативно лијечење, а на Фејсбук страници "Помозимо Ивани Лавици" објављено је да је дјевојчици 16. јуна рађено снимање стања организма, гдје је утврђено да се поред одстрањеног плућног крила тумор проширио и на дијафрагму.

Турски љекари сматрају да је Ицу потребно подвргнути још једној операцији одстрањења дијафрагме, јер терапије које прима нису довољне да би се тумор смањио.

Након ове операције, од Иваниног опоравка зависиће период када ће даље наставити са хемотерапијом и даљим током лијечења. Поред свих недаћа које су је задесила, Ивана је и даље насмијана и добро се осјећа.

Уз нову операцију, трошкови даљег лијечења за дјевојчицу прелазе износе којима Иванини родитељи располажу. 

Лијечење у Турској подразумијева транспорт, збрињавање, операције, тестове, снимања, налазе, хемотерапије које много коштају. Због тога, важно је да подржимо породицу Бјелогрлић, Ивану и њене родитеље и помогнемо им да истрају до краја, да Ица оздрави и настави нормалан живот.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Затворенике нема ко да лијечи Затворенике нема ко да лијечи
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 31m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 13m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 46m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 20m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 5m
    3