Srednja škola "28. juni" organizuje akciju pomoći Ici Lavici

23.06.2021. 12:49
0
IZVOR: Katera

Rukovodstvo Srednje škole "28. juni" iz Istočnog Novog Sarajeva organizovaće akciju prikupljanja novčane pomoći roditeljima djevojčice Ivane Bjelogrlić - Ice Lavice, koja se nalazi na postoperativnom liječenju.

Iz škole su obavijestili javnost, roditelje i učenike da će Crveni krst JU SŠ "28. juni" u ponedjeljak, 28. juna, na dan kada se budu dijelila svjedočanstva, organizovati akciju prikupljanja novčane pomoći za Icu Lavicu.

Svi koji su u finansijskoj mogućnosti moći će da doniraju novac u kutije, koje će biti postavljene u holu Škole.

Djevojčici se nakon uspješnog liječenja u Francuskoj ponovo vratila zloćudna bolest, zahvativši pluća, nakon čega su ljekari u Turskoj operisali djevojčicu i odstranili joj jedno plućno krilo.

Nakon operacije uslijedilo je postoperativno liječenje, a na Fejsbuk stranici "Pomozimo Ivani Lavici" objavljeno je da je djevojčici 16. juna rađeno snimanje stanja organizma, gdje je utvrđeno da se pored odstranjenog plućnog krila tumor proširio i na dijafragmu.

Turski ljekari smatraju da je Icu potrebno podvrgnuti još jednoj operaciji odstranjenja dijafragme, jer terapije koje prima nisu dovoljne da bi se tumor smanjio.

Nakon ove operacije, od Ivaninog oporavka zavisiće period kada će dalje nastaviti sa hemoterapijom i daljim tokom liječenja. Pored svih nedaća koje su je zadesila, Ivana je i dalje nasmijana i dobro se osjeća.

Uz novu operaciju, troškovi daljeg liječenja za djevojčicu prelaze iznose kojima Ivanini roditelji raspolažu. 

Liječenje u Turskoj podrazumijeva transport, zbrinjavanje, operacije, testove, snimanja, nalaze, hemoterapije koje mnogo koštaju. Zbog toga, važno je da podržimo porodicu Bjelogrlić, Ivanu i njene roditelje i pomognemo im da istraju do kraja, da Ica ozdravi i nastavi normalan život.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Pripadnici Civilne zaštite Srpske i danas pomažu u Jablanici Pripadnici Civilne zaštite Srpske i danas pomažu u Jablanici
Patrijarh Porfirije: Pomoć od 100.000 evra stradalima u poplavi u Hercegovini Patrijarh Porfirije: Pomoć od 100.000 evra stradalima u poplavi u Hercegovini
Darko Vojvodić donirao 1000 KM, pa pozvao i kolege da urade isto Darko Vojvodić donirao 1000 KM, pa pozvao i kolege da urade isto
Najčitanije
  • Majka heroj: Lejla doplivala kroz bujicu i spasila kćerku
    9h 11m
    0
  • Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
    8h 9m
    0
  • Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
    12h 2m
    0
  • Darko Vojvodić donirao 1000 KM, pa pozvao i kolege da urade isto
    13h 19m
    1
  • "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
    8h 23m
    0