Српкињама познат противник у борби за свјетско злато

13.10.2022. 22:30
0
ИЗВОР: sportklub.rs

Други финалиста Свјетског првенства су одбојкашице Бразила, које су побиједиле Италију 3:1 и заказале окршај са Србијом у борби за злато.

Успјеле су Бразилке да осујете већ виђено финале између Србије и Италије те да се изборе и  боре за титулу први пут послије 12 дугих година. Потпуно заслужено, пошто су побиједиле Италијанке други пут на овом шампионату, послије меча у групној фази 3:2.

Прва три сета била су прави ратови. Први је добио Бразил 25:23, а у другом, послије велике борбе, узвратила је Италија 25:22. Меч се ипак преломио у трећем сету.

Водила се права рововска борба, играло се на разлику. А на крају,Селесао је био за нијансу бољи 26:24. Италијанке су биле потпуно сломљене и у четвртом сету лако капитулирале 25:19.

У побједничком тиму капитен Габријела Брага Гимараес забиљежила је 20, а Ана Каролина да Силва 17 поена. На другој страни ни сјајна Паола Егону са 30 поена није била довољна да се обезбиједи ново финале.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    5h 17m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    23h 0m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    17h 17m
    6
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    18h 51m
    0
  • Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
    23h 22m
    1