Српска узима кредит од 50 милиона КМ за водоводе

01.04.2022. 19:42
0
ИЗВОР: capital.ba

Влада је већ донијела Одлуку о прихватању задужења Републике Српске код Свјетске банке – Међународне банке за обнову и развој по пројекту модернизације водних и санитарних услуга у износу до 26.500.000 евра, што је половина од укупног износа задужења за БиХ, које износи 51.500.000 евра.

- Циљ пројекта је јачање институционалних капацитета у Републици Српској и побољшање пружања, као и унапређење доступности и ефикасности, услуга водоснабдијевања и санитације у јединицама локалне самоуправе - навели су у Влади Републике Српске.

Пројекат ће у Републици Српској реализовати Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Јединица за координацију пољопривредним пројектима и јединице локалне самоуправе које учествују у пројекту.

За дио пројекта који се односи на унапређење доступности услуга водоснабдијевања и санитације и ефикасности пословања пружалаца услуга дужник и корисник средстава су Источно Ново Сарајево, Требиње, Добој, Прњавор, Лакташи и Зворник.

Српска кредит узима на 32 године, уз период одгоде плаћања од седам година.

Влада је у Одлуци навела да је јавни дуг Републике Српске, који подлијеже законском ограничењу, на дан 30. септембар 2021. године износио пет милијарди и 14,9 милиона КМ, а да је укупан дуг износио шест милијарди и 93,7 милиона КМ.

Пише: Свјетлана Шурлан

Коментари 0
Повезане вијести
Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ
ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове
Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    15h 59m
    0
  • Крађа у Палама
    14h 17m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    10h 44m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    13h 32m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    6h 53m
    0