Српска застава на Нијагариним водопадима

16.02.2020. 10:39
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Централна прослава Дана државности Србије у Канади одржана је у Нијагариним водопадима.

На платоу крај споменика Николи Тесли окупљене Србе и њихове канадске пријатеље поздравили су представници амбасаде и генералног конзулата Србије, Епархије канадске као и челници града и националног парка Нијагариних водопада, преноси РТРС.

Сретење ове, 2020. године, у Канади ће остати упамћено по српској тробојци на Нијагариним водопадима. Уз први сумрак боје српске тробојке појавили су се на моћној потковици на канадској страни ријеке а затим и на водопаду на америчкој страни.

Потом, на сваких петнаестак минута, црвена, плава и бијела боја освјетљавале су воду и ледену пару коју водопад ствара.

А прије тога је било званично и свечано. По интонирању српске и канадске химне окупљене су поздравили канадски владика Митрофан, амабасадор Србије Михаило Папазоглу, генерални конзул Василије Петковић, градоначелник Нијагариних водопада Ник Диодати и парламентарци српског поријекла Боб Братина и Том Ракочевић.

Окупњени народ око споменика Николи Тесли, чији је поглед вјечно уперен ка водопадима, стигао је из готово свих канадских провинција, али их је било и из Америке. Њихово задовољство оваквим обиљежавањем државног празника Србије дијели и амабасадор на чију је иницијативу Сретење у Канади добило овакву слику.

"Јако сам поносан што управо овакву слику можемо да пошаљемо из Нијагаре и Канаде. Мислим да бољу честитку земљацима у Србији нисмо могли да пошаљемо. Срећан Дан државности!", рекао је Папазоглу.

На страни српске прославе Дана државности било је и вријеме, без снега и са температуром од само шест степени испод нуле. Остаје слика за памћење.

Коментари 0
Повезане вијести
Нијагарини водопади у бојама српске заставе, коло у Дубајиу (ВИДЕО) Нијагарини водопади у бојама српске заставе, коло у Дубајиу (ВИДЕО)
Србија данас обиљежава Дан државности Србија данас обиљежава Дан државности
Турковићева позвала амбасаде да обиљеже такозвани "Дан државности БиХ" Турковићева позвала амбасаде да обиљеже такозвани "Дан државности БиХ"
Најчитаније
  • Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
    22h 48m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    17h 34m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    18h 49m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    19h 25m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    11h 51m
    2