Srpska zastava na Nijagarinim vodopadima

16.02.2020. 10:39
0
IZVOR: nezavisne.com

Centralna proslava Dana državnosti Srbije u Kanadi održana je u Nijagarinim vodopadima.

Na platou kraj spomenika Nikoli Tesli okupljene Srbe i njihove kanadske prijatelje pozdravili su predstavnici ambasade i generalnog konzulata Srbije, Eparhije kanadske kao i čelnici grada i nacionalnog parka Nijagarinih vodopada, prenosi RTRS.

Sretenje ove, 2020. godine, u Kanadi će ostati upamćeno po srpskoj trobojci na Nijagarinim vodopadima. Uz prvi sumrak boje srpske trobojke pojavili su se na moćnoj potkovici na kanadskoj strani rijeke a zatim i na vodopadu na američkoj strani.

Potom, na svakih petnaestak minuta, crvena, plava i bijela boja osvjetljavale su vodu i ledenu paru koju vodopad stvara.

A prije toga je bilo zvanično i svečano. Po intoniranju srpske i kanadske himne okupljene su pozdravili kanadski vladika Mitrofan, amabasador Srbije Mihailo Papazoglu, generalni konzul Vasilije Petković, gradonačelnik Nijagarinih vodopada Nik Diodati i parlamentarci srpskog porijekla Bob Bratina i Tom Rakočević.

Okupnjeni narod oko spomenika Nikoli Tesli, čiji je pogled vječno uperen ka vodopadima, stigao je iz gotovo svih kanadskih provincija, ali ih je bilo i iz Amerike. Njihovo zadovoljstvo ovakvim obilježavanjem državnog praznika Srbije dijeli i amabasador na čiju je inicijativu Sretenje u Kanadi dobilo ovakvu sliku.

"Jako sam ponosan što upravo ovakvu sliku možemo da pošaljemo iz Nijagare i Kanade. Mislim da bolju čestitku zemljacima u Srbiji nismo mogli da pošaljemo. Srećan Dan državnosti!", rekao je Papazoglu.

Na strani srpske proslave Dana državnosti bilo je i vrijeme, bez snega i sa temperaturom od samo šest stepeni ispod nule. Ostaje slika za pamćenje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nijagarini vodopadi u bojama srpske zastave, kolo u Dubajiu (VIDEO) Nijagarini vodopadi u bojama srpske zastave, kolo u Dubajiu (VIDEO)
Srbija danas obilježava Dan državnosti Srbija danas obilježava Dan državnosti
Turkovićeva pozvala ambasade da obilježe takozvani "Dan državnosti BiH" Turkovićeva pozvala ambasade da obilježe takozvani "Dan državnosti BiH"
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    21h 43m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    20h 39m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    20h 43m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    17h 36m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    11h 27m
    0