Српским туристима бујица однијела аутомобиле у море

05.09.2023. 22:01
0
ИЗВОР: srna.rs

Десетак српских туриста у граду Волосу затражило је помоћ Амбасаде Србије у Грчкој због невремена које им је однијело аутомобиле у море.

На полуострву Пилион близу Волоса, које је погодила олуја "Данијел", вода је на улицама дубока и до метар и по и све је потопљено, јавља ТВ "Блиц".

У Амбасади Србије рекли су да је киша тренутно престала да пада, али да је због велике количине воде тешко прићи локацији гдје су српски туристи.

- Сви су добро, нема повређених, а уколико полиција и локалне власти процене да нису безбедни, биће евакуисани на сигурну локацију - навели су из Амбасаде.

Српски туристи очекују да туристичка агенција посредством које су отишли на љетовање обезбиједи њихов повратак у Србију, будући да су остали без аутомобила.

У Амбасади су истакли да су у контакту са српским туристима и да ће им до повратка у Србију пружити сву неопходну помоћ.

Грчка полиција је због невремена данас наредила да возила напусте улице Волоса и региона Пилион.

Забрана, која обухвата све осим хитних служби и возила за помоћ на путу, остаће на снази док се олуја не смири, саопштила је полиција.

Градоначелник Волоса Ахилеас Беос и регионални начелник Тесалије Костас Агорастос упутили су апеле грађанима да остану у својим домовима због непогода.

Коментари 0
Повезане вијести
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
Сахарска прашина прекрила Атину и друге градове Сахарска прашина прекрила Атину и друге градове
Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    8h 59m
    8
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    23h 43m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    11h 30m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    9h 13m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    9h 5m
    0