Srpskim turistima bujica odnijela automobile u more

05.09.2023. 22:01
0
IZVOR: srna.rs

Desetak srpskih turista u gradu Volosu zatražilo je pomoć Ambasade Srbije u Grčkoj zbog nevremena koje im je odnijelo automobile u more.

Na poluostrvu Pilion blizu Volosa, koje je pogodila oluja "Danijel", voda je na ulicama duboka i do metar i po i sve je potopljeno, javlja TV "Blic".

U Ambasadi Srbije rekli su da je kiša trenutno prestala da pada, ali da je zbog velike količine vode teško prići lokaciji gdje su srpski turisti.

- Svi su dobro, nema povređenih, a ukoliko policija i lokalne vlasti procene da nisu bezbedni, biće evakuisani na sigurnu lokaciju - naveli su iz Ambasade.

Srpski turisti očekuju da turistička agencija posredstvom koje su otišli na ljetovanje obezbijedi njihov povratak u Srbiju, budući da su ostali bez automobila.

U Ambasadi su istakli da su u kontaktu sa srpskim turistima i da će im do povratka u Srbiju pružiti svu neophodnu pomoć.

Grčka policija je zbog nevremena danas naredila da vozila napuste ulice Volosa i regiona Pilion.

Zabrana, koja obuhvata sve osim hitnih službi i vozila za pomoć na putu, ostaće na snazi dok se oluja ne smiri, saopštila je policija.

Gradonačelnik Volosa Ahileas Beos i regionalni načelnik Tesalije Kostas Agorastos uputili su apele građanima da ostanu u svojim domovima zbog nepogoda.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za obnovu kuća oštećenih u nevremenu izdvojeno 544 miliona dolara Za obnovu kuća oštećenih u nevremenu izdvojeno 544 miliona dolara
Saharska prašina prekrila Atinu i druge gradove Saharska prašina prekrila Atinu i druge gradove
Turci se povlače iz pregovora o ujedinjenju Kipra Turci se povlače iz pregovora o ujedinjenju Kipra
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 6m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    8h 4m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    16h 30m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    14h 45m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    16h 24m
    0