Шта је позадина Додиковог обећања о подјели Приједора?!

27.10.2020. 21:02
0
ИЗВОР: РТВ БН

Након што је у јавности објављен видео у коме предсједник СНСД-а Милорад Додик најављује формирање засебне општине Омарска, реаговали су лидери осталих политичких партија у Републици Српској.

Истичу да је Додиково обећање ипак дио предизборне приче. 

На састанку са грађана у Омарској, предсједник СНСД-а Милорад Додик посебно је подвукао да ће за разграничење са Приједором најважније бити ко ће преузети власт након избора, када је најавио покретање процедуре. 

- У року од 30 дана биће формирана комисија Владина, наредних 90 дана биће позитивно мишљење за формирање, а у наредних шест мјесеци, јер таква је процедура мора ићи нацрт закона, па приједлог итд. Биће донесен Закон о формирању општине Омарска - поручио је Додик. 

Иако није представник ниједне од наведених институција, већ члан Предсједништва БиХ, Додик је најавио прекрајање Приједора.

За ДНС који је носилац власти у овом граду , формирање засебне општине Омарска није добра одлука. Порука лидера ДНС-а Ненада Нешића је кратка и јасна. 

- Ја мислим да то није добро за сам град Приједор. Мислим да ће грађани својим избором на локалним изборима 2020. године дати праву оцјену да ли је то добро или није - поручује предсједник ДНС-а Ненад Нешић. 

За  СДС-а и Мирка Шаровића такав потез  представља удар на град Приједор. Циљ се, каже, огледа у намјери да се добије што већа подршка на наредним изборима. 

- То је несретна изјава, несрећа за Приједор и додворавање Бакиру Изетбеговићу. Бакир је мене питао прије неколико година везано за ту идеју коју сам ја апсолутно одбио, јер сматрам да је лоша. Не знам зашто је Додик пристао да извршава неке налоге из Сарајева, није ми јасно - поручује Шаровић. 

Са овим ставом сагласан је и потпредсједник СДС-а Вукота Говедарица. Сматра да су зарад изборних резултата у Приједору, национални, али и интереси Приједорчана, стављени по страни. 

 - Њега не интересује колику штету Република Српска и њен народ могу имати када жели да оствари своју личну или партијску корист. Тај издајнички ген у његовој глави ради стравичном брзином и он не мисли ни на земљу, ни на народ, ни на институције, нити на било шта друго што чини у сваком погледу Републику Српску - поручује Говедарица. 

Говедарица поручује, да ипак није изненађен Додиковим потезом који је, како подсјећа,  предајом архивске јасеновачке грађе изневјерио цјелокупни српски народ.  

 

Коментари 0
Повезане вијести
Језива саобраћајна незгода код Приједора Језива саобраћајна незгода код Приједора
Прњавор побједник фестивала "Ритам Европе" Прњавор побједник фестивала "Ритам Европе"
Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама
Најчитаније
  • Земни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
    22h 6m
    8
  • Родитељ гађао флашом директора школе зато што није могао да довезе дијете до саме школе!?
    17h 24m
    0
  • Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
    15h 47m
    0
  • Бора Станковић - "Сликар" пролазности живота и људске трагике
    16h 18m
    0
  • СИПА ухапсила пет особа
    20h 40m
    0